Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18050618 www.bgdnes.bg

ЦСКА-София реже бюджета, ако не стигне до Европа

ЦСКА-София ще свие сериозно бюджета, при положение че не се класира за евротурнирите. Днес "червените" излизат в бараж срещу ЦСКА 1948 за място в Лигата на конференциите. От изхода на мача до голяма степен ще зависи лятната селекция на отбора и това кой ще води отбора през новия сезон. В момента преговорите с футболисти и треньори са замразени, докато не стане ясно дали отборът ще играе в Европа. Ако ЦСКА-София не успее да се класира,то бюджетът ще бъде редуциран, а част от набелязаните попълнения няма да бъдат привлечени. Именно участието в Европа е една от основните причини що-годе качествени чужденци да се съгласят да играят в българското първенство. При неучастие в Европа също така няма да се ангажира скъп чуждестранен треньор, каквито бяха последните планове на "червения" клуб.

Още след напускането на Гриша Ганчев от управлението на клуба изпълнителният директор Филип Филипов обяви, че новите собственици няма да изсипват реки от пари. Шефовете искат да се спре практиката за плащане на огромни заплати на футболисти, които така или иначе не могат да вдигнат нивото на отбора. На повечето играчи с изтичащи договори също не се предлагат по-добри условия от досегашните, а при някои и по-ниски.

Треньорът на "червените" Стамен Белчев призна, че сезонът е провал. "Моята работа е да мотивирам момчетата, на тях им се плаща за това да са професионалисти до последния ден, в който са в клуба - каза Белчев. - ЦСКА, като е на трето място, е най-нормалното да е провал сезонът. Наясно сме в клуба, че сме длъжници на феновете. Готови сме и за продължения, и за дузпи. Надявам се да си свършим работата в редовното време. Футболистите трябва да бъдат отдадени изцяло на клуба. Ако нещата не се получат както трябва, изцяло ще поема отговорността. Без значение откога съм тук, не бягам от отговорност. Ще поема своята отговорност, аз съм отговорен човек."

Четете още

"Армейската" легенда Аспарух Никодимов: Долу ръцете от Вальо Илиев!

"Армейската" легенда Аспарух Никодимов: Долу ръцете от Вальо Илиев!

ЦСКА-София катастрофира и в Пловдив срещу "Локомотив"

ЦСКА-София катастрофира и в Пловдив срещу "Локомотив"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама