Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18097994 www.bgdnes.bg

Дюлгеров избира между Италия и Русия

*Героят иска в чужбина

*Вратарят на националния ни отбор вдигна цената си след спасената дузпа

Вратарят на националния отбор по футбол Иван Дюлгеров ще продължи кариерата си в Италия или Русия. Клубове от тези страни са най-настоятелни за подписа на 24-годишния играч, научи "България Днес".

Дюлгеров направи решаващо спасяване на дузпа през второто полувреме в контролата с Румъния, завършила 0:0. Това допълнително повиши цената на стража, който в момента е свободен агент, след като договорът му с "Черно море" изтече. Новият му клуб няма да плаща трансферна сума за Дюлгеров, а иначе стойността на национала е 1 милион евро според transfermarkt.

Реклама

Италианските клубове, които искат вратаря, са елитният "Монца" и изпадналият от серия "А" Фрозиноне.

"Към Иван има интерес и от 2-3 руски клуба от втората осмица, но в момента няма нищо официално, само запитвания. Дюлгеров е свободен агент и Русия е добър вариант за следваща стъпка в кариерата му", каза мениджърът на играча - Николай Жейнов. Самият Дюлгеров призна, че е бил подготвен от треньора на вратарите в националния тим Здравко Здравков.

"Гледахме как румънците изпълняват дузпите и това допринесе за спасяването. С Живко Атанасов имам много добър синхрон от "Черно море". Отборът започва да намира себе си. Борим се за всяка педя земя и резултатите рано или късно ще дойдат. Такива резултати с Румъния, които са на европейско първенство, помагат. Може би трябва малко да вдигнем нивото в атака", коментира Дюлгеров.

Четете още

Илиан Илиев: Изграждаме стил

Илиан Илиев: Изграждаме стил

РЕМИ! България и Румъния не се победиха в Букурещ, Иван Дюлгеров спаси решаваща дузпа

РЕМИ! България и Румъния не се победиха в Букурещ, Иван Дюлгеров спаси решаваща дузпа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама