Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18399424 www.bgdnes.bg

Хамес плаши Аржентина на Копа Америка

Колумбиецът възкръсна на 33 години

Колумбиецът Хамес Родригес ще бъде голямата заплаха за Аржентина на финала на Копа Америка идната нощ!

В това са категорични всички футболни специалисти, които отразяват турнира, въпреки че "гаучосите" са сочени за фаворит.

Реклама

Колумбия и Аржентина ще определят новия шампион, мачът започва в 3 часа сутринта в понеделник българско време. Двубоят ще бъде предаван директно по Макс Спорт 3.

До момента Хамес Родригес е най-ярката звезда на турнира, като засенчва дори самия Лионел Меси. Любопитен факт е, че колумбиецът навърши 33 години в петък. Символично навлизане в Христовата възраст, в която играчът изглежда възкръснал за големия футбол. Хамес играе блестящо на Копа Америка и накара света отново да се преклони пред таланта му.

Родригес направи фурор на световното в Бразилия през 2014 г. и си спечели трансфер в "Реал" (Мадрид), но в "кралския клуб" така и не можа да разгърне таланта си. Клубната му кариера тръгна надолу и в момента нападателят играе за бразилиския "Сао Пауло". Родригес беше почти отписан, преди да вдъхнови Колумбия за сензационния пробив на Копа Америка.

Приносът на Хавес е впечатляващ. В полуфиналния двубой с Уругвай, спечелен с 1:0 от "лос кафетерос", Хамес направи 6-ата си асистенция от началото на турнира за гола на Джеферсон Лерма. Така колумбиецът детронира Меси, изпреварвайки го в престижна класация. Лео постави рекорд по голови подавания на Копа Америка през 2021 г., записвайки пет асистенции.

Сега най-доброто постижение принадлежи на Хамес, който преди финала вече има шест. Родригес направи по две асистенции в двубоите с Парагвай и Панама и по една в мачовете с Коста Рика и Уругвай. Дали силната му серия ще продължи и в мача за титлата, предстои да разберем.

Четете още

Извънземни предсказват победите на Пеневата чета в САЩ '94

Извънземни предсказват победите на Пеневата чета в САЩ '94

Героят Ямал изкъпан от Меси

Героят Ямал изкъпан от Меси

Реклама
Реклама
Реклама