Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18404613 www.bgdnes.bg

ТЪЖНА ВЕСТ! Почина легендарният вратар Илия Вълов

Легендарният вратар на националния отбор на България и на "Ботев" (Враца) Илия Вълов почина днес сутринта на 62-годишна възраст. Тъжната новина е съобщена от ръководството на клуба за "България Днес". Вълов е издъхнал във врачанската МБАЛ "Христо Ботев".

Илия Вълов е бивш български футболист, вратар и треньор по футбол. Роден е на 29 декември 1961 г. в Кнежа. Юноша на "Ботев" (Враца), където дебютира в първия състав през 1981.

Реклама

През лятото на 1988 преминава в ЦСКА (София), като остава при армейците два сезона до лятото на 1990. Там той става двукратен шампион на България, носител на купата на Народна република България, двукратен носител на купата на Съветската армия и носител на суперкупата на България. 

След това играе в "Локомотив" (София) от юли до септември 1990 и немския "Берлинер Динамо" от октомври 1990 до лятото на 1991 година. Бил е в австрийския "Аустрия" (Виена), а след това играе в "Добруджа" (Добрич).

През 1997 година играе и в турския "Алтай" (Измир), след което се връща в "Ботев" (Враца) до 2001 година. Последно играе в монтанското село Расово. Има 253 мача в "А" група, като от тях 180 за врачанския отбор. 

Има 34 мача за националния отбор на България, като е част от състава ни по време на световното първенство през 1986 година в Мексико.

През лятото на 2015 година е назначен като изпълнителен директор на "Ботев" (Враца). 

На 1 август 2019 започва работа като треньор на вратарите в школата на отбора и остава на поста до юни 2021. На 14 август 2023 се завръща в "Ботев" (Враца) като треньор на вратарите в академията на клуба.

"България Днес" изказва искрени съболезнования на близките на Илия Вълов!

Четете още

"Армейската" легенда Аспарух Никодимов: Долу ръцете от Вальо Илиев!

"Армейската" легенда Аспарух Никодимов: Долу ръцете от Вальо Илиев!

ТЪЖНА ВЕСТ! Почина майката на Веско Маринов

ТЪЖНА ВЕСТ! Почина майката на Веско Маринов

Любимец на Сектор „Г” поема ЦСКА 1948

Любимец на Сектор „Г” поема ЦСКА 1948

Груев тръгва по пътя на Бала и Лече

Груев тръгва по пътя на Бала и Лече

Реклама
Реклама
Реклама