Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18412018 www.bgdnes.bg

Бившата звезда на "Лудогорец" Игор Тиаго с изповед: Татко умря, трябва да работя като зидар

Нападателят губи баща си на 13-годишна възраст

За да може да свърже двата края, Игор Тиаго e разнасял храна по панаири, в момента се радва на славата си в "Брентфорд"

Бившият нападател на "Лудогорец" и настоящ играч на "Брентфорд" Игор Тиаго е бачкал като зидар и е разнасял храна по панаири, за да може да се издържа, след като губи баща си едва на 13-годишна възраст. Той също е играл футбол и прекарва младежката си кариера с аматьорския бразилски клуб "Вере", а преди това дебютира за "Крузейро".

Реклама

За тежкия си живот и всичките перипетии, през които е преминал, преди да стане световноизвестен, разказва самият футболист пред клубния уебсайт на Брентфорд.

"Когато бях на 13 години, баща ми почина. Започнах да работя на панаира в Бразилия, като разнасях плодове. Работих и като зидар известно време, за да изкарвам прехраната си. Имах няколко работни места, когато бях по-млад, преди да се захвана с професионалния футбол и да получа възможността да играя в чужбина." Разказва Тиаго за първия път, когато се мести да играе в Европа и по-точно в "Лудогорец".

Тиаго се премести за първи път в Европа през 2022 г., като се присъедини към българския отбор от Разград. След само една година с клуба младият талант подписа с белгийския "Брюж". Това стана миналото лято. Дебютният му сезон в Белгия показа, че Тиаго впечатлява както в лигата, така и в Европа. Освен че изстреля Брюж до титлата, неговите седем гола в Лигата на конференциите му помогнаха да стигнат до полуфинала. Нападателят беше обявен и за играч на сезона в състезанието. Сега той стана първото лятно попълнение на Томас Франк в британския "Брентфорд".

Пред интервюто за новия си клуб Тиаго разказва, че всички тези несгоди са му помогнали да се превърне в човека, който е в момента.

"Тези трудности и немотията ме изградиха както като мъж, така и като човек. Всичко това ме накара да се науча да оценявам малките и големите неща в живота, да разграничавам важните от маловажните. Днес гледам на живота си и виждам, че съм привилегирован с всичко, което имам", благодарна е бившата звезда на "Лудогорец" за това, което има в момента.

Бразилският нападател, който е и български гражданин, завърши клубен рекорден трансфер в "Брентфорд" от "Клуб Брюж" тази седмица , превръщайки се в новия номер девет на пчелите.

Реклама

Тиаго се съгласи да премине в Англия през февруари, като трансферът му окончателно беше потвърден в понеделник. Той бе продаден за 37 милиона евро и дори скоро.

Каре: Втори по цена след Белбо

Тиаго се превърна във втория най-скъп български футболист. Бившят нападател на "Лудогорец" бе продаден от "Брюж" в английския "Брентфорд" за сумата от 37 млн. евро. Единствено Димитър Бербатов е купен за повече пари. През 2008 г. легендата, който се бореше за президентското кресло в БФС, бе трансфериран от "Тотнъм" в гранда "Манчестър Юнайтед" за 38 млн. евро.

С продажбата на Тиаго бяха счупени 2 рекорда. Трансферът на бразилеца е рекорден за тим от белгийското първенство. Тиаго става и най-скъпият играч в историята на елитния "Брентфорд".

Четете още

Игор Тиаго вдигна сватба

Игор Тиаго вдигна сватба

3 млн. евро иска "Лудогорец" за Тиаго

3 млн. евро иска "Лудогорец" за Тиаго

Реклама
Реклама
Реклама