Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18425311 www.bgdnes.bg

Жегата УДАРИ по футболното ни първенство, местят мачове

Мачовете от първия кръг във Втора професионална футболна лига ще започват по-късно заради горещото време

Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз (БФС) направи промени в началните часове на мачовете от първия кръг във Втора професионална футболна лига, които са продиктувани от очакваните високи температури. Това решение е взето с цел да се осигурят по-добри условия за игра както за футболистите, така и за зрителите.

Реклама

Първата среща от първия кръг на Втора професионална футболна лига между отборите на ОФК "Беласица" (Петрич) и ФК "Струмска слава" (Радомир), която беше предвидена за 20 юли (събота) 2024 година, ще се играе на 21 юли (неделя) 2024 година от 18:30 часа. Това е промяна, която ще позволи на играчите да се справят по-добре с високите температури и да избегнат най-горещите часове на деня.

Двубоят между ПФК "Лудогорец 1945" (Разград) и ОФК "Локомотив" (Горна Оряховица), който по програма трябваше да се играе на 22 юли (понеделник) 2024 година от 18:30 часа, ще започне от 20:00 часа. Тази промяна ще позволи на футболистите да играят в по-хладни условия, което ще подобри качеството на играта.

Мачът между ПФК "Монтана" и ФК "Марек 1915", който първоначално беше насрочен за 20 юли (събота) 2024 година от 19:30 часа, ще се играе от 20:00 часа. С тази промяна се цели намаляване на риска от топлинен удар и дехидратация сред футболистите.

Тези корекции в графика са част от мерките, които БФС предприема, за да гарантира безопасността и доброто здравословно състояние на всички участници в мачовете. Очакваните високи температури налагат адаптация на началните часове, за да се минимизира влиянието на горещото време върху представянето на отборите.

Четете още

Бившата звезда на "Лудогорец" Игор Тиаго с изповед:  Татко умря, трябва да работя като зидар

Бившата звезда на "Лудогорец" Игор Тиаго с изповед: Татко умря, трябва да работя като зидар

Фермерския съюз иска да „засява” облаците за изкуствен дъжд

Фермерския съюз иска да „засява” облаците за изкуствен дъжд

Скандалната ергенка Виктория: Габриела има пръст в уволнението ми от БФС

Скандалната ергенка Виктория: Габриела има пръст в уволнението ми от БФС

Николета и Бербатов на концерт на Васко Василев и Ицо Хазарта (СНИМКИ)

Николета и Бербатов на концерт на Васко Василев и Ицо Хазарта (СНИМКИ)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама