Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18428405 www.bgdnes.bg

Бившият треньор на разградчани Стойчо Стоев: "Лудогорец" ще продължи напред

"Лудогорец" ще продължи напред. Все пак в реванша не трябва да подценяват съперника си, защото историята помни и такива случаи." Това мнение даде пред "България Днес" бившият треньор на разградчани Стойчо Стоев, който преди два дни навърши 62 години. Според него "орлите" са класа над грузинския шампион "Динамо" (Батуми). Двата отбора играят днес реванш от първия квалификационен кръг на Шампионска лига от 20 ч. В първия двубой на "Хювефарма арена" българският шампион се наложи с 3:1.

"Футболистите трябва да бъдат много внимателни, защото може да си навлекат неприятности - споделя Стоев. - Съперникът е преодолим, както и този в следващия етап на надпреварата. От трети кръг вече ще е много по-трудно да постигнат успех. Все пак целта е да се стигне до девето поредно участие в групова фаза, независимо на кой турнир." 

Реклама

Стойчо Стоев не е доволен от играта на "Лудогорец" в защитен план. Бранителите допускат много грешки, които в миналото са коствали по-горно класиране на тима в Европа.

"Най-силното оръжие в играта им е нападението. Георги Дерменджиев разполага с класни играчи, но проблемите в защитата са много сериозни. Грешките в тази част на терена са причината "Лудогорец" да не стига далеч в Европа."

Ако "орлите" преодолеят "Динамо", ще се срещнат във втори кръг с победителя от двойката между "Динамо" (Минск) и "Пюник" (Ереван). Първият сблъсък между беларусите и арменците завърши с нулево равенство.

Стойчо Стоев, който изведе разградчани до 1/4-финал в Лига Европа през 2014 г., коментира и наближаващия старт на сезона в Първа лига. Той смята, че титлата отново ще бъде в Разград, но годината ще бъде по-тежка за шампионите.

"Интригата в първенството е до зимата! Напролет се вижда, че "Лудогорец" е отборът с най-висока класа над другите и накрая защитава първото си място. Якуб Пьотровски и Квадво Дуа, които играха на Евро 2024, трябва да бъдат продадени, ако към клуба дойде сериозна оферта за тях. Колкото и да са ценни за тима, всичко в този свят се продава", завършва Стоев.

Четете още

Жегата УДАРИ по футболното ни първенство, местят мачове

Жегата УДАРИ по футболното ни първенство, местят мачове

Бившата звезда на "Лудогорец" Игор Тиаго с изповед:  Татко умря, трябва да работя като зидар

Бившата звезда на "Лудогорец" Игор Тиаго с изповед: Татко умря, трябва да работя като зидар

Бат` Жоро Дерменджиев горд с Якуб и Дуа

Бат` Жоро Дерменджиев горд с Якуб и Дуа

"Лудогорец" ПРЕГАЗИ с 3:1 грузинския "Динамо" (Батуми) и мечтае за Шампионската лига

"Лудогорец" ПРЕГАЗИ с 3:1 грузинския "Динамо" (Батуми) и мечтае за Шампионската лига

Реклама
Реклама
Реклама