Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18475707 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" търси футболисти в Южна Америка

В Разград се работи изключително професионално, казва бразилският футболен мениджър Джери Перейра

Горещо трансферно лято се очаква в "Лудогорец"!

Българският шампион търси нови попълнения, като скаутите на клуба ще разчитат и на богатия пазар в Южна Америка за нова силна селекция. Известно е, че швейцарецът Квадво Дуа (27) и полякът Якуб Пьотровски (25), които играха на Евро 2024 за своите страни, очакват оферти от чужбина и не е изключено да напуснат Разград.

Реклама

Ако се стигне до раздяла, "орлите" със сигурност ще трябва да се подсилят с играчи на техните позиции - в нападение и в халфовата линия. По традиция "Лудогорец" обича да разчита на бразилци, които се адаптират добре в отбора. Сега ситуацията е именно такава.

"В Разград отношението към целия процес, който протича в един футболен клуб, е професионално - коментира пред "България Днес" известният бразилски футболен мениджър Джери Перейра. - Да се работи с "Лудогорец" е много приятно. Комуникацията е на ниво."

Перейра коментира и началото на сезона в родната Първа лига, която започна с победа на "орлите" над ЦСКА-София с 1:0.

"Лудогорец" спечели важен успех срещу "червените", макар и играта да не беше много добра. Сега концентрацията трябва да бъде изцяло насочена към сблъсъка с "Динамо" (Минск) в квалификациите за Шампионската лига. Вярвам, че "Лудогорец" може да стигне до групите на този турнир. От всичките български представители в Европа "зелените" имат най-голям шанс за успех."

Перейра анализира и моментната ситуация в "Ботев" (Пд) и столичния "Левски". "Ботев" показва, че разполага със стойностен отбор, но срещу "Панатинайкос" в Лига Европа ще им трябва много късмет - заяви Джери Перейра. - Доволен съм, футболистите, които доведох в "Левски", се представят забележително. Победата на "сините" с 6:1 срещу "Локомотив" (София) беше закономерна. Твърдя, че сега футболният пазар в България е доста добър. Работя в още 16 държави и имам отлична база за сравнение. При силни резултати на клубовете в евротурнирите нивото ще се качи още по-високо." 

Стана ясно, че "Лудогорец" е сред участниците в здрава битка за подписа на бразилеца Джон Кенеди, който беше герой за "Флуминензе" в последния финал на Копа Либертадорес, съобщават медии в Бразилия. 22-годишният нападател вкара победния гол в продълженията за успеха на тима си с 2:1 над "Бока Хуниорс". След това Джон Кенеди изпадна в трудна ситуация. Заедно с трима свои съотборници бяха отстранени от отбора, след като си поканиха проститутки в хотела по време на лагер. От началото на 2024 година той е вкара само 3 гола за 22 мача във всички турнири.

Реклама

Отличен жребий за "Лудогорец"!

Треньорът Георги Дерменджиев вероятно е доволен, защото ако "орлите" отстранят "Динамо" (Минск) във втория предварителен кръг на Шампионската лига, то в третия ще срещнат победителя от двойката "Линкълн Ред Импс" - "Карабах". "Линкълн Ред Импс" е от Гибралтар, а "Карабах" е от Азербайджан.

Това отреди тегленият жребий в Нион.

При отпадане от квалификациите в Шампионската лига разградчани ще отидат в третия предварителен кръг на Лига Европа. Там те отново изтеглиха двойката "Линкълн Ред Импс" - "Карабах". Това означава, че ако "орлите" загубят от "Динамо" (Минск) ще играят срещу загубилия от двойката Линкълн Ред Импс - Карабах в третия квалификационен кръг на Лига Европа. 

Четете още

ЦСКА-София изпусна дузпа, после си вкара автогол и загуби от "Лудогорец"

ЦСКА-София изпусна дузпа, после си вкара автогол и загуби от "Лудогорец"

Бившият треньор на разградчани Стойчо Стоев:
"Лудогорец" ще продължи напред

Бившият треньор на разградчани Стойчо Стоев: "Лудогорец" ще продължи напред

Реклама
Реклама
Реклама