Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18530035 www.bgdnes.bg

Заради хвърлен домат: Керкез плаши с напускане

И българите, и сърбите сме големи селяци, а искаме в Европа, казва треньорът

Хвърлен домат по гадже на футболист изкара извън нерви треньора на "Ботев" (Пд) Душа Керкез. Той говори за неприятния инцидент след дербито с "Локомотив" (Пд), завършило 2:2. Преди самия мач пък фенове на двата тима се замеряха с камъни, като има пострадали.

Реклама

"Приятелка на един от моите играчи е разхождала кучето си и някой е хвърлил домат по нея от ресторант. Това е срамно да се случва в Пловдив! Вероятно е заради неговите грешки в мача срещу "Панатинайкос". Може би онзи човек е бил пиян. Когато обвиняваме някой, това може да настрои друг човек негативно и той за започне да хвърля домати по този начин. Може да се случи на други хора, може да се случи на жена ми", ядоса се босненският специалист, който е роден в Белград. 

"Знам, че истинските ботевисти не биха направили подобно нещо. Заставам зад моя играч и ако трябва, съм готов да си тръгна още днес. Това е недопустимо! Това е подигравка! Подобно нещо може да се случи само в България и Сърбия. Само в нашите държави. Ние сме селяци всички - и сърби, и българи. Искаме в Европа, как да отидем там", избухна Керкез.

От "Ботев" (Пд) обявиха, че на "Колежа" е имало 14 035 души по време на градското дерби. Кметът на Пловдив Костадин Димитров коментира сблъсъците между феновете. 

"Категорично осъждаме агресията между феновете. Винаги сме призовавали за толерантно отношение помежду им. Всеки има един или друг отбор. Мястото на феновете е на стадиона, където цивилизовано да изразят подкрепата към своя тим. Един от полицаите е бил наранен, има няколко шева на главата. Друг е с леко разкъсване на мускулатурата на бицепса. Призовавам футболните деятели и футболната общественост да не предизвикват такива ексцесии", коментира Димитров пред Дарик радио.

Четете още

Футболна еуфория в Пловдив! Разграбват билетите за "Панатинайкос"

Футболна еуфория в Пловдив! Разграбват билетите за "Панатинайкос"

"Ботев" изпусна "Панатинайкос"

"Ботев" изпусна "Панатинайкос"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама