Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18548357 www.bgdnes.bg

Страх от бой на футболния мач "Ботев" - ПАО

*Билетите за "Колежа" почти свършиха

*Войната между феновете на "канарчетата" продължава

Войната между крайните фенове на "Ботев" (Пд) ескалира в най-неподходящия момент - преди реванша с гръцкия гранд "Панатинайкос" в Лига Европа. Клубът продаде около 16 000 билета за мача и "Колежа" отново ще е пълен, но има сериозни опасения за нов бой между привържениците. Подобни грозни сцени се случиха на дербито с "Локомотив" (Пд), когато десетки бултраси си спретнаха здраво меле. Сериозното разделение сред фракциите в агитката продължава вече няколко месеца. По-голямата част от феновете подкрепят управлението на собственика Антон Зингаревич, докато другите са от лагера на строителя на "Колежа" Илиян Филипов, който е в конфликт с ръководството на "канарчетата". Самият Филипов през зимата скочи на бой на известния фен Велизар Цоакидис, като камерите показват как запалянкото е ритан и псуван от строителния бос. Част от бултрасите дори твърдят, че строителят плаща на фенове да всяват разкол сред "канарчетата".

За утрешния мач с ПАО мерките за сигурност се затягат с цел избягване на нови ексцесии. При такива "Ботев" може да понесе сериозни наказания от УЕФА. От ръководството на клуба призоваха проблемните фенове да бъдат изолирани от останалите на стадиона.

"Не можем да мълчим и да гледаме безучастно позорните действия на индивиди, съсипващи реномето на клуба - казват от "Ботев" - Публична тайна е, че мнозина сред брандираните "фенове" се извозват на футболни срещи под строй, раздават им се специално напечатани безплатни артикули на новосъздадени "фракции", като крайната цел е ясна - овладяването на трибуната с най-горещите ни привърженици и оказване натиск върху ръководството на клуба. Призоваваме всички нормални привърженици на "Ботев" ясно да се разграничат от въпросните маргинали, като ги изолират физически както на стадион "Христо Ботев", така и при гостуванията. Нека позорът остане завинаги върху тях и техните кукловоди."

Четете още

Заради хвърлен домат: Керкез плаши с напускане

Заради хвърлен домат: Керкез плаши с напускане

Футболна еуфория в Пловдив! Разграбват билетите за "Панатинайкос"

Футболна еуфория в Пловдив! Разграбват билетите за "Панатинайкос"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама