Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18625501 www.bgdnes.bg

По 3 млн. лв. в битката на евроучастниците ни

"Ботев" (Пд) и ЦСКА 1948 с реални шансове в Лигата на конференциите

Двата български представителя в Лигата на конференциите "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА 1948 постигнаха победи с по 2:1 в мачовете си съответно срещу "Жрински" (Мостар) и "Пафос" в третия предварителен кръг на турнира.

"Канарчетата" спечелиха с 2:1 срещу "Жрински" в първия мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. В София "червените" успяха да обърнат резултата и стигнаха също до успех с 2:1.

Реклама

Така и двата тима имат реален шанс да се класират за плейофа на третия по сила турнир и да се борят за влизане в основната фаза. Ако това се случи, "Ботев" (Пловдив) почти сигурно ще се изправи срещу португалския "Витория" (Гимараеш), а румънският "Клуж" е най-вероятният съперник на ЦСКА 1948.

Все още няма как да е ясно колко пари ще изкарат българските евроучастници, защото не се знае в крайна сметка докъде ще стигнат. В най-лошият сценарий - отпадане от "Жрински" и "Пафос", ще означава, че "Ботев" ще завърши участието си в европейските турнири с 1 086 524 евро, а ЦСКА 1948 ще вземе от УЕФА 909 648 евро, като малка част от парите са плаващи и зависят от оборота на турнира.

При положение че тимовете стигнат до плейофа и отпаднат на крачка от основната фаза, пловдивчани ще генерират 1 465 544 евро, а ЦСКА 1948 - 1 288 668 евро. Най-добрият вариант ще бъде влизане в основната фаза на турнира. Тогава приходите ще са далеч по-добри, но те ще зависят и от няколко допълнителни неща, като резултатите в основната фаза и 10-годишния коефициент. При всички положения влизане в основната фаза ще означава, че ЦСКА 1948 ще започне да трупа средства от 3,8 млн. евро, а "Ботев" (Пловдив) от близо 4 млн. евро.

Четете още

Страх от бой на футболния мач "Ботев" - ПАО

Страх от бой на футболния мач "Ботев" - ПАО

Футболна еуфория в Пловдив! Разграбват билетите за "Панатинайкос"

Футболна еуфория в Пловдив! Разграбват билетите за "Панатинайкос"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама