Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18636405 www.bgdnes.bg

Учат новата звезда на "Левски" Мустафа Сангаре на търпение

Треньорският щаб на "Левски" се е заел с важна задача - да научи новия любимец на феновете Мустафа Сангаре на търпение.

Нападателят все още не умее да разпределя силите си, така че да изкара цял мач. Това е и причината все още да не започва титуляр. Сангаре влиза и веднага се хвърля в играта на 100%, без да си дава момент за поемане на дъх. Така се изразходва по-бързо и не може да изкара пълни 90 минути. Затова Станислав Генчев и помощниците му в момента го учат как да разпределя силите си, за да е полезен на тима цял мач. Сангаре получава все повече минути в игра и е близо до титулярното място.

Реклама

Срещу "Крумовград" (3:0) игра повече от половин час. Още с първото си участие в атака вкара гол. По-късно асистира на Александър Колев за второто му попадение в мача.

"Няма тайна, трябва да вярвам на треньора и моите съотборници. Публиката ми дава мотивация да се представям по най-добрия начин. "Левски" е голям клуб. Радвам се, че направих този избор. Надявам се да продължавам с победите. Миналата година ми казваха Батман и затова продължавам да играя с маска", сподели Сангаре.

Нападателят Александър Колев се разписа два пъти във вратата на тима, чийто екип носеше миналия сезон.

"През първото полувреме вкарахме ранен гол, но темпото ни на игра не беше добро - сподели той. - През второто вдигнахме оборотите и вкарахме два гола, можехме и още. Важното е, че взехме трите точки и сме първи за момента. "Лудогорец" има силен отбор, но ние показваме добра форма. Надявам се да отидем със самочувствие от четирите победи и да си тръгнем с трите точки."

Колев е доволен и от партньорството си със Сангаре.

"С Мустафа играя доста добре, защото е голям и мощен. Той ангажира защитници и отваря пространства както за мен, така и за други футболисти. Добре взаимодействаме с него", каза Колев.

Четете още

"Левски" няма спирка, мина и през "Крумовград"

"Левски" няма спирка, мина и през "Крумовград"

"Още, още" ехти на "Герена" след нова разгромна победа на "Левски"

"Още, още" ехти на "Герена" след нова разгромна победа на "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама