Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18688886 www.bgdnes.bg

Фенове гонят Томислав Стипич от ЦСКА, ето как изригна Кюстендилеца

*Търпението към треньора се изчерпва

*Недоволство и към директорите след кошмарния старт на сезона

Търпението на феновете на ЦСКА към треньора Томислав Стипич се изчерпва. "Червените" отново изиграха трагичен мач и загубиха с 0:1 от "Славия", като "белите" можеха да си тръгнат и с по-убедителна победа от стадион "Васил Левски".

След мача огромната част от привържениците поискаха незабавно уволнение на босненския специалист след само четири мача от новия сезон. В тях ЦСКА допусна три загуби и спечели единствено домакинската си среща с кандидата за изпадане "Хебър". Въпреки огромното недоволство Стипич засега запазва поста си, но нова загуба в следващия кръг срещу "Арда" ще постави под сериозен въпрос бъдещето му в Борисовата градина.

Реклама

Според лидера на агитката Иван Велчев-Кюстендилеца със Стипич начело ЦСКА ще се бори за оставане в групата. Треньорът първоначално бе посрещнат добре от публиката, но още в началото на сезона доверието към него е на дъното. В последните години редица треньори бяха сменени под натиска на агитката и по всичко изглежда, че дните на босненеца у нас са преброени. Сериозно недоволство има и към директорите Филип Филипов и Стоян Орманджиев, които продължават да защитават треньора. Мнозина от феновете искат и техните оставки заради тъжното състояние на отбора и провалената селекция. 

"Хаосът в ЦСКА е огромен! Спортно-технически отборът е в трагично състояние - казва лидерът на феновете Иван Велчев. - Треньорът ни, който го хвана, му изнесе лекция по футбол. Тези, които доведоха Стипич, сега е време да си го изгонят! Ако го оставят, за разнообразие може да се борим за оставане в групата. Съгласен съм да оставим треньор за дълъг период, но да сме сигурни, че той е точният човек за нас. Този с всяко интервю и с всеки мач показва каква голяма грешка е. Защо е нужно да докарваш никому неизвестен чужденец? Не знам какво са му харесали точно и какви са им подбудите. След видяното днес на терена, очаквам един от най-тежките есенни полусезони, които сме имали."

Самият треньор обеща ЦСКА да стане шампион..., ама друг път. Стипич продължава да живее с мисълта, че ще остане дълго време начело на "червените".

"Ще променя ситуацията, обещавам това на нашите фенове - коментира треньорът. - Ще върнем ЦСКА на пътя на успеха. Сигурен съм, че ще се завърнем и следващия сезон ще играем в евротурнирите. Разбира се, че ще съм тук и догодина, дойдох, за да стана шампион, но не съм уточнявал кога ще стане. В моята култура има един израз, че когато нещо тръгне по трудния начин, се сприятелявате повече."

Четете още

ЦСКА 1948 бе на секунди от успеха, а накрая падна с 0:4

ЦСКА 1948 бе на секунди от успеха, а накрая падна с 0:4

Отлагат дербито между двете ЦСКА-та

Отлагат дербито между двете ЦСКА-та

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама