Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18727419 www.bgdnes.bg

Захари Сираков с шанс да остане треньор на "Лудогорец"

Има вариант Захари Сираков да остане треньор на "Лудогорец" и след паузата за мачовете на националния отбор през септември, научи "България Днес" от свой източник в Разград.

Воденият временно от него отбор победи без напрежение с 4:0 молдовския "Петрокуб" в плейофа за влизане в групите на Лигата на нациите. Реваншът е след седмица в Кишинев, но предвид преднината изглежда нещата за "орлите" вече са подредени.

Реклама

Самият Сираков също има надежда, че може да запази поста и за по-дълго време от две-три седмици. "Аз мисля мач за мач, времето ще покаже какво ще стане", коментира самият наставник, който досега водеше втория тим на клуба от Разград. След срамния разгром с 2:7 от "Карабах" насред Лудогорието седмица по-рано Георги Дерменджиев загуби за пореден път поста си. От ръководството веднага започнаха да търсят треньор от чужбина, но този път искат да избират много внимателно подходящия специалист. Проблемът е, че сезонът в цяла Европа започна и е доста трудно да бъде намерен и ангажиран наставник с желания опит и с подходящите финансови претенции, които може да си позволи "Лудогорец".

Сираков е доволен както от резултата, така и от показаното от футболистите и в двата мача под негово ръководство. "Момчетата са професионалисти, ще има и загуби, но най-важното е как ще се изправим - коментира Захари. - Ние се изправихме бързо. Поздравявам момчетата, че се изправиха бързо след тежката загуба."

Относно победата над "Петрокуб" Сираков каза: "Доволен съм от първото полувреме. През второто се видя, че имахме кризисни моменти пред нашата врата. Радващото е, че не допуснахме гол. Поздравявам ги за постигнатата победа. Доволен съм, че взехме комфортна преднина. Отборът на гостите не е случаен и играе добър футбол. Ще направим всичко възможно, за да подходят момчетата сериозно към реванша."

Четете още

ЖЕГА във футбола! Сираков с най-сексапилната половинка

ЖЕГА във футбола! Сираков с най-сексапилната половинка

Стойчо Стоев: Отпадането от Шампионската лига е трагедия

Стойчо Стоев: Отпадането от Шампионската лига е трагедия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама