Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18802232 www.bgdnes.bg

Луис Суарес се пенсионира

*Няма да участва на световното в Америка

*Нападателят на Уругвай обяви, че двубоят срещу Парагвай в събота ще му е последен

Една голяма футболна легенда сваля завинаги фланелката на Уругвай! 37-годишният нападател Луис Суарес ще се сбогува с националния отбор в събота вечер. Това ще се случи по време на световната квалификация срещу Парагвай от зона Южна Америка. Решението на Суарес означава, че той няма да играе на мондиала в САЩ, Мексико и Канада през 2026 година.

Реклама

Легендарният бивш нападател на "Аякс", "Ливърпул" и "Барселона" не издържа и се разплака, докато правеше своето изявление пред медиите. Суарес е номер 1 при голмайсторите на Уругвай с 69 попадения в 142 мача.

"Исках да го разберете от мен, затова направихме тази пресконференция. Трудно ми е да го кажа, но това ще бъде последният ми мач с националния отбор. Мислих си го и това е точното време. Много е трудно", каза през сълзи Суарес. След като успокои емоциите си, нападателят уточни:

"Ще бъда спокоен в последния си мач, ще играя със същата емоция, както при дебюта си през 2007 година. Тук се научих да давам всичко от себе си за отбора. До петък ще дам всичко, няма какво да се обвинявам в нито един момент. Благодаря на всички фенове за подкрепата", добави легендата. Суарес няма да може да стане футболистът с най-много мачове за Уругвай. Пред него в тази класация е единствено Диего Годин със 161 срещи. Най-паметният му момент със селекцията ще остане спечелването на Копа Америка през 2011 г.

Луис Суарес ще продължи да играе на клубно ниво в състава от МЛС "Интер" (Маями), където е съотборник със своя добър приятел Лионел Меси. Само през тази календарна година той е нанизал 16 попадения в 20 мача за клуба, чийто собственик е Дейвид Бекъм.

Четете още

Меси и Суарес на парти с жените в Маями

Меси и Суарес на парти с жените в Маями

Суарес иска обратно в "Барса"
Суарес иска обратно в "Барса"

Суарес иска обратно в "Барса"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама