Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18809723 www.bgdnes.bg

Дилема пред Илиан Илиев - Ахмедов или Алекс Колев

Димитър Митов фаворит за титуляр на вратата срещу Беларус

Сериозни дилеми мъчат националния селекционер Илиан Илиев преди днешното гостуване на Беларус в Унгария в първия мач от Лигата на нациите.

Една от основните въпросителни е кои ще са партньорите на капитана Кирил Десподов в атака. За върха на нападението Илиан Илиев ще избере един измежду Александър Колев и Ахмед Ахмедов, които показват добра форма от началото на сезона. Първият има три гола в Първа лига, но в последните три мача на "Левски" формата му спадна и не успя да се разпише. От своя страна Ахмедов има 6 попадения от 7 срещи и има известно предимство поне по отношение на статистиката. Пред Илиев има и трети вариант в лицето на Георги Русев, но шансовете на новото попълнение на "Лудогорец" за титулярно място са минимални. Капитанът Десподов ще атакува по едното крило, докато на другия фланг най-вероятно ще започне Георги Минчев.

Реклама

Националният селекционер ще заложи на нов вратар в първия мач от Лигата на нациите. Фаворит за титуляр е стражът на "Абърдийн" Димитър Митов. Той е в страхотна форма от началото на сезона. Отборът му има четири победи от четири мача в шотландското първенство и е на върха в класирането заедно с гранда "Селтик". Наскоро Митов се превърна в герой за "доновете", след като спаси дузпа при победата с 1:0 в гостуването на "Рос Каунти". В националния отбор е и Иван Дюлгеров, но в момента той е резерва на бразилеца Густаво Бусато в ЦСКА и това ще му коства мястото в единайсеторката на България. Третият вариант е Светослав Вуцов от "Славия", но шансовете той да играе не са големи.

В центъра на защитата сигурен за мястото си е Валентин Антов, който е твърд титуляр в италианския "Кремонезе". За негов партньор ще се избира между Алекс Петков, Симеон Петров и Живко Атанасов. Като крайни бранители най-вероятно ще започнат Ангел Лясков и Виктор Попов, докато Ертан Томбак ще остане резерва.

В средата на терена ще действат Илия Груев и Георги Костадинов, които са основни играчи в клубните си отбори "Лийдс" и АПОЕЛ (Никозия). Груев има страхотни показатели с екипа на английския тим и вече привлече погледите на отбори от Висшата лига. Пред тях ще играе Филип Кръстев, който също се представя на много високо ниво в нидерландския елитен "Цволе". Алтернатива в центъра на терена е и дебютантът Фабиан Нюрнбергер.

Четете още

Десподов и Груев по-скъпи от тима на Беларус

Десподов и Груев по-скъпи от тима на Беларус

Извънземни предсказват победите на Пеневата чета в САЩ '94

Извънземни предсказват победите на Пеневата чета в САЩ '94

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама