Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18837564 www.bgdnes.bg

"Левски" пак губи звезда за дълго, Лима поне месец няма да играе

"Левски" по всяка вероятност ще загуби една от звездите си за няколко седмици. Нападателят Фабио Лима се контузи в контролата с "Ботев" (Враца), която "сините" спечелиха с 3:2.

Бразилецът пропусна началото на сезона заради травма. Той се възстанови наскоро. В средата на второто полувреме на мача с "Ботев" обаче напусна терена принудително след нова контузия. Прогнозите на лекарския щаб не са никак оптимистични. В най-добрия случай става дума за разтежение, което ще го извади от игра около месец. Притесненията се, че Лима може да има скъсване, което ще означава още по-дълго отсъствие.

Реклама

"Той е много важен играч и се надявахме с неговото завръщане да вдигнем конкурентността в атака и ефективността при отбелязването на положенията - заяви треньорът Станислав Генчев. - Лима се завръща след контузия, неприятно е това нещо. Изглежда, че пак ще отсъства за по-дълго време. Става дума за разкъсване или разтежение. Надяваме се да е разтежение."

Лима ще премине прегледи днес. След това ще е ясно каква точно е контузията му.

Генчев за пореден път обяви, че "Левски" има шанс да се бори за титлата този сезон.

"Нашата цел е да се борим за титла и купа - сподели специалистът пред БНТ. - Има неща, които трябва да подобрим в играта, и работим в тази насока. Трябва да се концентрираме върху това, което правим ние. Не трябва да се концентрираме върху мнения и външна намеса. Смятам, че възможностите да се борим за титла са напълно реални."

Треньорът на "сините" смята, че отлагането на мача с ЦСКА-София облагодетелства "червените".

"Със сигурност е много по-добре за ЦСКА, че има промяна в програмата. Резултатите на ЦСКА не отговарят на класата, която имат. Имат достатъчно време да се подготвят новите им футболисти и треньор. Това облагодетелства, но ние не се оплакваме", каза Генчев.

Четете още

"Левски" би "Ботев" (Вр), Лима пак се контузи, Генчев доволен от старанието

"Левски" би "Ботев" (Вр), Лима пак се контузи, Генчев доволен от старанието

"Левски" пръв по приходи, "Лудогорец" по харчове

"Левски" пръв по приходи, "Лудогорец" по харчове

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама