Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18845449 www.bgdnes.bg

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТЕЛСТВО! Стоичков удря рамо на Гонзо

*Националният отбор обедини фенове и легенди

*Камата ще работи с БФС като представител на ФИФА

Президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо получава мощна подкрепа от най-голямата ни жива футболна легенда Христо Стоичков. Двамата изгледаха заедно победата на България с 1:0 над Северна Ирландия в ложите на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. В тяхната компания бяха още Красимир Балъков, президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов и бившият рефер Атанас Узунов. Мачът бе наблюдаван от общо 14 300 фенове, които почти напълниха "Колежа".

Камата и Гонзо демонстрираха отлични отношения помежду си и бурно отпразнуваха първата победа на националния отбор в официален мач от повече от две години. Легендите на ЦСКА и "Левски" вече обмислят общи проекти в бъдеще. Както е известно, Стоичков започва работа във ФИФА по покана на президента Джани Инфантино. Очаква се той да работи в тясна връзка с новото ръководство на БФС в името на развитието на българския футбол. Камата дипломатично запази мълчание по време на битката между Гонзо и Димитър Бербатов за шеф на БФС и не подкрепи публично нито един от двамата кандидати. Според слуховете Бербо дори е търсил помощ от Стоичков, но не я е получил. 

Реклама

След избирането си Иванов се видя с Камата време на конгреса на ФИФА в Тайланд, където започна сближаването между двамата.

"Аз съм играл с баща му. Бил ми е състезател, само му желая да си удържи на думата. Нищо повече. Има интересни идеи", коментира по адрес на Гонзо носителят на "Златната топка". Във ФИФА той ще отговаря за проекти за развитието на играта в Източна Европа.

След победата над ирландците Георги Иванов отново призова за обединение във футбола. "Когато говорим за българския футбол, ние всички трябва да работим заедно, за да имаме по-добри футболисти в националния отбор, още повече да се развиват клубовете, защото е важно един клуб не само как се развива на терена, а и извън него - заяви Гонзо. - Обнадежден съм за цялостната политика на футболния съюз, за да гледаме в една посока с футболните клубове."

Четете още

Би Би Си: Теренът беше като за ръгби

Би Би Си: Теренът беше като за ръгби

ПОБЕДА! България с 8-ми мач без загуба, треньорът заговори за световно по футбол

ПОБЕДА! България с 8-ми мач без загуба, треньорът заговори за световно по футбол

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама