Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18863124 www.bgdnes.bg

Майката на Стоичков, леля Пенка: Ицо да си отваря очите и да внимава с приятелите!

"Христо да си отваря очите и да внимава с приятелите. Голям човек е и най-добре знае кое е правилно и кое - не."

С тези думи майката на Стоичков леля Пенка коментира пред "България Днес" двете най-горещи новини, които Камата обяви в специално свое изявление в социалните мрежи.

Реклама

"Приех поканата на първия човек в управлението на световния футбол Джани Инфантино да отговарям за проектите на ФИФА в Източна Европа - написа единственият българин, носител на "Златната топка". - Позицията е стратегическа за бъдещето и авторитета както на европейския, така и на българския футбол. Именно ФИФА е организацията, която с решенията си определя курса на развитие на любимата ни игра и всичко трябва да е прозрачно и честно. Кауза, за която ще работя безрезервно. В тази връзка по формални причини дарявам моите акции в ЦСКА-София на мажоритарния собственик, за да няма конфликт на интереси. Това изискват правилата на ФИФА."

"Христо е много ангажиран и винаги е на път, но вярвам, че ще се справи с това, с което се е заел", споделя майка му Пенка. Тя също продължава да бъде свързана с футбола и работи за футболния клуб в село Ясно поле.

"Предстои ни гостуване, а след това сме домакини на нашия стадион - разказа леля Пенка. - Продължавам да се занимавам с футбол и да се вълнувам от мачовете."

Христо Стоичков още преди месец даде да се разбере, че разговорите му с Джани Инфантино за работа във ФИФА се развиват успешно. "С Джани Инфантино сме си стиснали ръцете и това означава повече от всичко - заявява Камата в интервю за "Труд". - Дори иска да имам свой кабинет в новия офис на ФИФА в Париж. Още уточняваме някои подробности около моята длъжност. Със сигурност ще бъде свързана с Източна Европа и развитието на футбола в района. Инфантино много държи нивото на инфраструктурата да се повишава, да няма огромна дупка със западния свят. Иска да има голям футбол в България и не спира да ме разпитва защо нямаме отбор за световно. Мисля, че в това отношение най-много мога да съм полезен. А каква длъжност заема Христо Стоичков? Наричат ме Кавалер на "Златната топка". Аз пък се наричам един от милиардите поданици на Цар Футбол. Той ми даде всичко в живота и аз искам да върна жеста."

Четете още

Стоичков се отказа от акциите си в ЦСКА!

Стоичков се отказа от акциите си в ЦСКА!

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТЕЛСТВО! Стоичков удря рамо на Гонзо

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТЕЛСТВО! Стоичков удря рамо на Гонзо

Стоичков изригна: Този кучи син Жоел Киню ни уби, никога няма да му простя!

Стоичков изригна: Този кучи син Жоел Киню ни уби, никога няма да му простя!

УНИКАЛНО! Вижте как Стоичков се целува в уста с Куман, когато печелят ШЛ (ВИДЕО)

УНИКАЛНО! Вижте как Стоичков се целува в уста с Куман, когато печелят ШЛ (ВИДЕО)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама