Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18891805 www.bgdnes.bg

Стоичков помирява ЦСКА-София с БФС

Христо Стоичков помирява ЦСКА-София с новото ръководство на БФС. Камата изяви твърдата си подкрепа към президента Георги Иванов-Гонзо, което рефлектира и на отношението на "червените" към футболната централа.

Преди по-малко от месец от ЦСКА-София остро нападнаха БФС заради идеята дербито с "Левски" да се играе на "Герена" без гостуваща публика. Тогава от Борисовата градина обвиниха в "сини" пристрастия ръководството на съюза и дори прогнозираха, че може да се стигне до нови ексцесии, които да свалят Гонзо, както се случи с неговия предшественик Борислав Михайлов. Клубът бе и сред най-големите поддръжници на Димитър Бербатов в битката му с Гонзо за шеф на футбола.

Реклама

Сега оценката на "червените" за работата на Георги Иванов е коренно различна от преди месец и тя идва именно след като Стоичков публично подкрепи легендата на "Левски". Освен това от БФС промениха решението си за дербито с "Левски" и пренаредиха програмата на първенството, за да може мачът да се играе на "Васил Левски" с публика и на двата отбора.

"Има промени във футболния съюз - заяви преди няколко дни пред "Дарик" изпълнителният директор Филип Филипов. - Георги Иванов като президент на федерацията постепенно виждам, че иска да подобри нещата в българския футбол. Както и на нас, така и на него ще му трябва време. Нищо не става от днес за утре във футбола. За да има добро развитие било на футболен клуб или на футболна федерация, трябва да има последователност в работата, стратегия, която да се следва и време."

Малко по-късно Стоичков отново похвали работата на Гонзо и промените, които извършва. "Георги е едно мъжко момче. Видяхте, че започна промените от съдийството. Крайно време беше да се отделят тези чуждестранни анонимници", каза Камата по време на детски турнир в Бургас. Преди това той и Гонзо изгледаха заедно победата на националния отбор с 1:0 над Северна Ирландия и демонстрираха отлични отношения.

Както е известно, носителят на "Златната топка" бе акционер в ЦСКА-София, но се оттегли заради предстоящата му работа във ФИФА. Въпреки това Камата остава в клуба като член на Управителния съвет и думата му ще продължава да се чува. В бъдеще Стоичков ще работи в тясно сътрудничество с БФС като отговорник за проектите на ФИФА в Източна Европа.

Четете още

Шефът на ЦСКА 1948 готов за БФС

Шефът на ЦСКА 1948 готов за БФС

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТЕЛСТВО! Стоичков удря рамо на Гонзо

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТЕЛСТВО! Стоичков удря рамо на Гонзо

Гонзо маха и директора на БФС Борислав Попов

Гонзо маха и директора на БФС Борислав Попов

Софийският университет дойде при Гонзо

Софийският университет дойде при Гонзо

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама