Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18908580 www.bgdnes.bg

Лафчис скочи на ПАОК: Пускайте Десподов повече!

България го боготвори, с изключение на феновете на ЦСКА, смята бившият бос на "Левски"

Футболист №1 на България за 2023 година Кирил Десподов трябва да получава много повече игрови минути в ПАОК. Такова мнение изрази бившият президент на "Левски" Томас Лафчис.

Реклама

66-годишният бивш вратар на "сините, "Панатинайкос" и ОФИ (Крит) беше гост в гръцкото радио Метрополис 95.5. Поводът да бъде поканен е изтичането на точно една година, откакто българското крило пристигна в ПАОК.

"Десподов започна в сериозния футбол в ЦСКА, а след това в един момент се озова в "Лудогорец". Феновете на ЦСКА го смятаха за предател. Но останалата част от България го боготвори, защото той е лидер и основен играч за всеки отбор, в който cе състезава. И в "Лудогорец" беше така, така е и сега в българския национален отбор", започна Лафчис.

"Беше много добър ход от страна на ПАОК да го привлече. Единственото, за което съжалявам, е малкото игрово време, което му се дава. Той трябва да играе повече време, защото е лидер! Другото важно е, че не е егоист, а отборен играч. Не държи топката в краката си, не е обсебен да завършва непременно сам атаките. Техничен е, бърз. Той притежава всички елементи на страхотен играч", допълва бившият бос на "Левски".

Кирил Десподов е много близо до това да запише 100 гола в кариерата си. До момента в мъжкия футбол талантът от град Кресна е отбелязал 96 общо на клубно и национално ниво.

"Времената са други, преди имаше по 5 мача на година с националната фланелка. Сега можеш да направиш и 25. Но 100 гола са си 100 гола, а и той има още много какво да даде и на България, и на ПАОК", добави Томас Лафчис.

Четете още

Десподов и Груев по-скъпи от тима на Беларус

Десподов и Груев по-скъпи от тима на Беларус

Кирил Десподов: Гръцкият футбол е много над българския

Кирил Десподов: Гръцкият футбол е много над българския

Реклама
Реклама
Реклама