Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18954364 www.bgdnes.bg

Раздор в "бялата" крепост: Загорчич срещу Стефанов

Ако Златомир Загорчич прецени, че вече не може да е треньор на "Славия", то може да напусне, няма да го спирам. Това обяви президентът на "белите" Венцеслав Стефанов по повод на напрежението след загубата с 0:1 от "Левски" онзи ден на стадион "Александър Шаламанов".

Това бе пореден неуспех на тима от "Овча купел", който освободи явно дълго трупано напрежение. Загорчич хвърли обвинения лично към Стефанов за състоянието на отбора.

Реклама

"Не се сещам кога съм си говорил за последно с Венцеслав Стефанов - гневи се Заги. - Изобщо, абсолютно с нищо не помага на отбора. Оставени сме сами да се справяме и това е положението. Трябва хората от ръководството да започнат малко по-сериозно да се занимават с отбора. Обстановката в "Славия" е трагична. Имам критики към ръководството и съм им го казал. Трябва да имаме малко повече футболисти. Два месеца тренираме при липсата на много хора. Трудно е за треньора да работи. Общо сме 20 човека, имаме контузии. Възможно е да останем 16 и положението е много трудно.

По въпроса дали ще си подаде оставката, Загорчич обясни: "Защо да си подавам оставката. Селекцията не я правя аз, клубът я прави, г-н Стефанов. Нямаме противоречия. Просто не си говорим."

В същото време Стефанов премина в контраатака. "Някои хора търсят причината там, където не е. Аз не мисля, че ако си говорим всеки ден с треньора, нещо ще се промени и отборът изведнъж ще започне да играе по-силно. Аз не отговарям за играта, а за материалната база и всичко останало - там проблеми нямаме. Ако Златомир Загорчич казва, че ни си спомня откога не е разговарял с мен, той има телефона ми и едва ли го е забравил. Може да ми се обади. Цялата тази ситуация ме учудва. Относно бъдещето на треньора Загорчич в "Славия" - както прецени, нека така постъпи. Аз не искам да коментирам спортно-техническите въпроси. Не аз правя селекцията. Ако аз правя селекцията, ще играят младите футболисти, които видяхме през второто полувреме. Относно това, което Загорчич казва, че е останал без футболисти - ако сме били с 8 играчи, това е, защото имаме 12 национали, на които не даваме достатъчно доверие в първия състав на "Славия", каза Стефанов.

Четете още

Треньорът на "Левски" отписа ЦСКА-София от борбата за титлата

Треньорът на "Левски" отписа ЦСКА-София от борбата за титлата

Загорчич с последен шанс срещу "сините"

Загорчич с последен шанс срещу "сините"

"Славия" обмисля раздяла със Загорчич

"Славия" обмисля раздяла със Загорчич

Младите треньори превземат Първа лига

Младите треньори превземат Първа лига

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама