Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/19004117 www.bgdnes.bg

Макун носи победа на "Левски": Чувството е неописуемо

"Левски" победи трудно "Арда" с 2:1 у дома и временно отново си върна първата позиция в класирането. "Сините" вкараха след само 40 секунди игра чрез Джавад Ел Джемили, но след преразглеждане с ВАР попадението бе отменено заради засада. Все пак малко по-късно, в 12-ата минута, Александър Колев даде аванс за домакините от дузпа. В 39-ата минута юношата на "Левски" Станислав Иванов вкара за "Арда и изравни резултата. В 73-ата минута венецуелецът Кристиан Макун вкара дебютното си попадение за тима от "Герена". Той се разписа с "ала Пиола" след асистенция на Алекс Колев. Логично Макун бе избран и за Играч №1 в мача.

"Благодаря много! Доволен съм от първия си гол за клуба. Истината е, че е неописуемо чувство да вкарам тук дебютния си гол и да спечелим. Беше важно да вземем двубоя. Трите точки са много важни за нас. "Левски" е много голям клуб. Трябва винаги да печелим, да реализираме и да трупаме точки. Затрудни ни гола им, но се справихме добре със ситуацията, реагирахме. Надявам се, че и публиката се е забавлявала. Досега играех все като гост. Харесва ми стадионът, харесват ми феновете", заяви Макун. 

Старши треньорът на "Левски" Станислав Генчев също сподели коментара си за двубоя. 

"Мачът го започнахме по най-добрия начин. Натиснахме противника в неговата половина, създадохме едно голово положение, стигнахме до дузпа. Стояха добре до момента, в който допуснахме гола и бяхме наказани. Там бяхме леко разконцентрирани. През цялото второ полувреме контролирахме мача и създадохме доста голови положения. Бяхме наградени с второ попадение. Съжалявам, че допуснахме гол на нашия стадион и победата не е по-изразителна. Напълно заслужена победа за нашия отбор. През цялата седмица се подготвяхме за такъв начин на игра на противника с трима централни защитници. Не е проблем за нас. Ние може да играем срещу всяка система на игра. В тези мачове излизаме победители. Благодаря за подкрепата на нашите фенове, които ни подкрепяха от първата до последната минута", каза Генчев.

Четете още

"Левски" почита филма за Гунди на екипите

"Левски" почита филма за Гунди на екипите

Генчев с контраатака: ЦСКА е продължител на "Чавдар" и "Литекс"

Генчев с контраатака: ЦСКА е продължител на "Чавдар" и "Литекс"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама