Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/19027107 www.bgdnes.bg

Игор дава шанс на Чочев

*В гостуването на "Виктория" (Пилзен)

*Новият треньор на "Лудогорец" много харесва 31-годишния полузащитник

Ивайло Чочев е българинът, който е с най-голям шанс да играе в европейския мач на "Лудогорец" тази вечер. 31-годишният полузащитник почти сигурно ще се появи на терена в двубоя с "Виктория" (Пилзен) от втория кръг в същинската фаза на турнира Лига Европа. Двубоят ще се играе на стадион "Досан Арена" в чешкия град Пилзен от 22:00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по bTV Action.

"Трябва да сме максимално енергични и да пресираме здраво противника. Без да се движим, няма как да победим. Ще очаквам да играем нашата игра и да бъдем концентрирани през всичките 90 минути", заяви новият треньор на "орлите" Игор Йовичевич. Той ще дебютира на европейската сцена, след като вече го направи във вътрешното първенство при победата над "Ботев" (Враца) с 2:0. Тогава първото попадение отбеляза именно Чочев, който получи шанс за изява. Хърватският специалист е впечатлен от отношението на плевенчанина в тренировъчния процес. Чочев бе избран и за Играч №1 в двубоя срещу врачани.

Реклама

В предишния кръг от Лига Европа срещу "Славия" (Прага) (0:2) бившият вече треньор на "Лудогорец" Захари Сираков не заложи на нито един българин сред стартовите 11. Твърде възможно е титулярите на Йовичевич също да са само чужденци, освен ако не реши да пусне Чочев от първата минута. Ако това не се случи, то поти сигурно ще го видим след почивката. При определени обстоятелства като резерва може да се появи и друг българин - Георги Русев.

"Моята задача на терена не е да вкарвам, но се надявам да продължавам да бележа. Надявам се да имаме много успехи заедно с новия треньор. Изискванията са му за атрактивен и атакуващ футбол", бяха думите на Чочев по адрес на Игор Йовичевич. 

31-годишният халф се завръща след дълго отсъствие и в националния отбор. Той попадна сред избраниците на селекционера Илиан Илиев за предстоящите два мача от турнира Лига на нациите - на 12 октомври срещу Люксембург в Пловдив и срещу Северна Ирландия на 15 октомври в Белфаст.

Четете още

Илиан върна Чочев в националния

Илиан върна Чочев в националния

Йовичевич разкри какво е променил в "Лудогорец"

Йовичевич разкри какво е променил в "Лудогорец"

Светльо Дяков: Не съм обиден на "Лудогорец"

Светльо Дяков: Не съм обиден на "Лудогорец"

Новият треньор на "Лудогорец" Игор Йовичевич е полиглот

Новият треньор на "Лудогорец" Игор Йовичевич е полиглот

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама