Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/19115690 www.bgdnes.bg

Северна Ирландия ни се точи за МЪСТ

Отмъщението ще витае във въздуха над стадион "Уиндзор Парк" във вторник вечерта, когато Северна Ирландия се изправи срещу България. Това признава футболистът Айзък Прайс за тазвечершния двубой от Лигата на нациите.

В срещата между двата отбора от Лигата на нациите миналия месец българите спечелиха победа с 1:0 в Пловдив, където гостите се изправиха пред враждебна атмосфера.

Реклама

Отборът на Майкъл О'Нийл щеше да излезе начело в групата на Лига С, ако беше победил Беларус на неутралния терен в Унгария, но не успя да се възползва от многобройните положения, създадени през първото полувреме.

Според Прайс северноирландците са имали предимство в мача срещу България през септември и един месец след това може да има подобна история в Белфаст. "Да, мисля, че има нагласа за отмъщение в отбора. Чувстваме, че бяхме по-добри, но бяхме разочаровани след мача - казва Прайс. - Теренът не беше добър, но това не е извинение. Искаме да ги победим в Белфаст. Очакваме с нетърпение мача и да излезем и да покажем добро представяне."

Относно плашещата атмосфера в България Прайс добавя: "Мисля, че има няколко отбора в чужбина, където имат така наречените "ултрас". Малко е смущаващо, особено когато не сте свикнали. Всеки мач, който съм играл в "Уиндзор", е бил абсолютно разтърсващ. Надяваме се да остане така и във вторник да постигнем добър резултат."

Крилото на българския отбор Радослав Кирилов признава, че със съотборниците му изобщо не се притесняват с какви чувства ще излязат домакините. "Готови сме за такива мачове - коментира Кирилов. - Трябва да подобрим нещата в офанзивната част на играта си и мисля, че може да се поздравим с успех. Мачът ще бъде тежък, но имаме всички шансове. Ще бъде физическа битка и ние трябва да отговорим. Може би няма да е най-красивият мач за гледане, но трябва да сме готови. До момента показахме, че сме готови. Надявам се да продължим така."

Четете още

Сани Жекова: Сходствата между сноуборда и футбола са доста

Сани Жекова: Сходствата между сноуборда и футбола са доста

Селекционерът Илиан Илиев: Мръднали сме леко напред

Селекционерът Илиан Илиев: Мръднали сме леко напред

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама