Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/19138010 www.bgdnes.bg

Куца защита мъчи ЦСКА преди дербито

Проблеми в защита измъчват треньора на ЦСКА Александър Томаш преди утрешното дерби с "Левски". Англичанинът Лиъм Купър на 99% пропуска мача, след като не е напълно възстановен от контузия. Бившият капитан на "Лийдс" има рядко срещано разкъсване на косия коремен мускул и продължава да тренира самостоятелно. Той получи травмата при загубата с 0:1 от "Септември" и бе заменен принудително още през първото полувреме. 33-годишният англичанин е най-скъпоплатеният футболист в ЦСКА, като според неофициални информации получава по 62 000 евро на месец. Купър е готов да играе на обезболяващи инжекции в дербито, но лекарският щаб почти сигурно няма да рискува здравето му. Все пак има вероятност англичанинът да попадне в групата за мача и да влезе в игра в краен случай.

Проблем има и с друг от централните бранители - колумбиеца Браян Кордоба. Той е получил травма по време на тренировка и е на облекчен режим. Крайният бранител Тибо Вион също се подготвя отделно от своите съотборници, но и двамата с Кордоба най-вероятно ще бъдат готови за дербито. Сигурен титуляр в центъра на защитата е косоварят Лумбард Делова. Той е в добра форма и игра цял мач за родината си при победата с 3:0 над Кипър в Лигата на нациите. Негов партньор вероятно ще е Кордоба, ако колумбиецът успее да се възстанови от контузия. В противен случай може да се наложи като титуляр да започне Християн Петров, който се представя много слабо в последно време. Бранителят игра за националния отбор при загубата с 0:5 от Северна Ирландия и бе сред най-лошо представилите се играчи.

Реклама

В лагера на "Левски" със здравословен проблем е венецуелският защитник Кристиан Макун. Заради него той не игра за родината си в световните квалификации с Аржентина и Парагвай, въпреки че пътува до Южна Америка и бе част от отбора. Вчера Макун трябваше да премине медицински прегледи в София, за да се прецени състоянието му. Дори и да е здрав, венецуелецът вероятно ще е резерва, тъй като ще има само една тренировка с отбора преди дербито.

Очакват 30 000 души на стадиона

Около 30 000 души се очакват на утрешния мач на стадион "Васил Левски". До вчера следобед продадените билети бяха около 24 000. Запалянковците на "Левски" изкупиха почти всички предвидени за тях пропуски, които са малко над 17 000. От своя страна феновете на ЦСКА до вчера бяха се сдобили с около 7000 билета. Въпреки това "червените" традиционно купуват билети в последния момент и със сигурност ще са над 10 000. Преди мача те ще се събират на Езерото с лилиите в Борисовата градина, откъдето ще се отправят към стадиона.

Полицията ще извършва щателни проверки около стадиона, включително и за фалшиви билети.

Четете още

Даниел Боримиров: Искам дербито да премине безопасно за феновете

Даниел Боримиров: Искам дербито да премине безопасно за феновете

Димитър Пенев за националите: Не ме боли, гледах ги на прескок

Димитър Пенев за националите: Не ме боли, гледах ги на прескок

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама