Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/19167303 www.bgdnes.bg

Датчани и пълен стадион стряскат "Лудогорец"

Долберг и Драйер са звездите на "Андерлхет"

"Лудогорец" мечтае за сладък реванш срещу "Андерлехт", но ще трябва да се справи с датчаните Каспер Долберг и Андерс Драйер, двете скандинавски звезди на белгийския гранд. Двубоят от турнира Лига Европа е утре от 22 ч. и ще бъде предаван директно по Макс Спорт 3.

Българският шампион има да си връща на "Андерлехт". "Орлите" отпаднаха от белгийския гранд на 1/16 финалите в турнира Лига на конференциите на 23 февруари 2023 г. след изпълнения на дузпи.

Реклама

"Лудогорец" бе спечелил домакинството си с минималното 1:0, а в реванша "Андерлехт" победи с 2:1. В продължението разградчани останаха с човек по-малко, а при дузпите изпуснаха три пъти и си тръгнаха с наведени глави.

Сега белгийците, водени от треньора

Давид Хуберт, отново са в ролята на фаворит. В атака домакините разчитат на датчаните Каспер Долберг и Андерс Драйер, които са и най-скъпите им футболисти. Долберг и оценен на 10 млн. евро от transfermarkt, а Драйер на 12 млн. евро. Целият отбор на "Андерлехт" струва 109,4 млн. евро. В "Лудогорец" най-скъпи са контузените Текпетей (6 млн. евро) и Пьотровски (5 млн. евро). Целият тим на "зелените" е 52,05 млн. евро.

Два дни преди мача сайтът на "Андерлехт" съобщи, че са продадени 90 на сто от билетите за мача с "Лудогорец" и най-вероятно двубоят ще се играе пред пълен стадион. Привържениците на "орлите" ще бъдат настанени на южната трибуна, а цената е 25 евро за билет. Добрата новина от Разград е, че Едвин Куртулуш е подновил пълноценни тренировки с отбора след кратко възстановяване от травма. Шведският национал ще бъде на разположение на треньорския щаб за предстоящите мачове в Лига Европа и първенството.

Четете още

ПРЕКАЛЕНО! 186 чужденци от 59 държави ритат у нас

ПРЕКАЛЕНО! 186 чужденци от 59 държави ритат у нас

Гадже на вратар от "Лудогорец" омая журито в "Гласът на България" (Видео)

Гадже на вратар от "Лудогорец" омая журито в "Гласът на България" (Видео)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама