Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/16936815 www.bgdnes.bg

Контрабандисти крият над 1 милиона къса цигари в мебели

Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е над 300 бона

Контрабандисти скриха над 1 милиона къса цигари в мебели. Митничарите на ГКПП Капитан Андреево ги спипват.

Над 1 070 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Реклама

На 25 януари на пункта пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя документи за превозваната стока, по-голяма част от която мебели, от Турция за Франция и Австрия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в част от декларирания товар.

Извършена е физическа проверка, при която митничарите откриват в кухините на 82 дървени заготовки за маси укрити 53 970 кутии (1 079 400 къса) цигари от две търговски марки, всички с чужд бандерол. Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 316 357 лева. По случая е образувано досъдебно производство, допълват от митницата.

Близо 30 милиона къса контрабандни цигари са задържани през миналата година на ГКПП Капитан Андреево, сочи статистиката на Агенция „Митници". Увеличението е близо три пъти в сравнение с предходната година, когато са иззети 10,5 милиона къса цигари.

Четете още

Ченгета разбиха незаконен цех за цигари

Ченгета разбиха незаконен цех за цигари

БЕЗХАБЕРИЕ! Бум на райски газ по дискотеките

БЕЗХАБЕРИЕ! Бум на райски газ по дискотеките

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама