Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/16958483 www.bgdnes.bg

НОВО ЗЛОВЕЩО УБИЙСТВО! Разстреляха Мартин Божанов - Нотариуса. Вижте кой е той и в какво е замесен. Говори се за връзки с Пепи Еврото. МВР ще даде брифинг по темата

Мартин Божанов, известен с прякора си Нотариуса е бил разстрелян тази вечер в столичния квартал "Горна Баня" съобщи сайтът на "24 часа".

Трупът му е бил открит до кола на територията на 6-то районно. В момента на мястото пристига дежурна група за оглед, както и криминалисти. Засега не е ясно кой е убиецът и какъв е мотивът му.

Реклама

Убийството е станало по време на смяната на охраните в комплекса. Чули са се изтрели. Колата на Божанов не е засегната. "Около 19:20 се чуха изстрелите. Точно се сменяхме с колегата", разказва един от охранителите - Кирил Иванов.

Предполага се, че дейността на Мартин е причината за убийството. Той е бил заподозрян за различни измами. Това е трето убийство в София от началото на годината. Предишните две бяха разкрити за броени часове от столичните криминалисти.

Твърди се, че Нотариуса и бандата му са заграбили над 200 апартамента само в София. Според стари публикации, в далаверите са замесени висши полицаи. Измамените най-често са възрастни хора и наследници на имоти.

Преди години Нотариуса се прочу с това, че стана първият клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство „Кушлев". През далечната 2008 г. комисията „Кушлев" отне имущество за 430 000 лева от Божанов, след като той е осъден за измама с имоти.

По публикации в разлини медии се твърди, че убитият може да прехвърли всеки имот, който клиента му поиска, срещу 70% от реалната цена на имота. Според други твърдения, Нотариуса се появявал на своите срещи с кола и охрана от една от държавните агенции. Според публикации в различни сайтове, съпругата на Нотариуса е разследващ полицай от ГДБОП.

Някой свързват Нотариуса и с Пепи Еврото, като се твърди, че те са си помагали с връзките си в съдебната система. Споре други твърдения Нотариуса не е имал нужда от Еврото, защото сам има мрежа от хора на висши позиции в съдебната система.

Всеки момент се очаква изявление от МВР.

Четете още

Брутално братоубийство в Девин

Брутално братоубийство в Девин

Дългата ръка на Къро застига Любо Иванов

Дългата ръка на Къро застига Любо Иванов

Задържаха човек на Петьо Еврото

Задържаха човек на Петьо Еврото

Бившата на Пепи Еврото проговори! Той написал писмото от Мечо Пух до Гешев

Бившата на Пепи Еврото проговори! Той написал писмото от Мечо Пух до Гешев

Реклама
Реклама
Реклама