Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/16964107 www.bgdnes.bg

МВР потвърди: Калин Стоянов е уволнил жената на убития Нотариуса, но съдът я върнал на работа

МВР потвърди официално, че Калин Стоянов е уволнил съпругата на убития Мартин Божанов - Нотариуса от ГДБОП. След обжалване съдът обаче я е върнал на работа.

"Съпругата на застреляния Мартин Божанов е спечелила конкурс за назначаване на държавна служба в МВР на изпълнителска служба в ГДБОП, считано от 20 май 2021 г. С предложение на тогавашния директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи г-н Бойко Рашков нейното служебно правоотношение е прекратено, считано от 2 август 2021 г., поради отказ за издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация. С решение на Административен съд – София град от 18 октомври 2021г. и потвърдено с ново решение от 24 март 2022 г. на Върховния административен съд, същата е възстановена за държавен служител – стажант в МВР, считано от 11 май 2022 г." Това съобщават от силовото министерство. В момента съпругата на Нотариуса е по майчинство.

В момента разследването за убийството, което разтърси столицата в сряда вечер продължава с пълна сила. Към момента няма заподозрени, няма и конкретен мотив, който да следват органите на реда.

Четете още

Нотариуса убит с един куршум в главата

Нотариуса убит с един куршум в главата

Главният секретар на МВР Живко Коцев: Знаем откъде е стреляно по Мартин Нотариуса

Главният секретар на МВР Живко Коцев: Знаем откъде е стреляно по Мартин Нотариуса

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама