Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17005274 www.bgdnes.bg

Знаят кои магистрати са посещавали частния клуб на Нотариуса, но това не било престъпление

Данни сочат, че съдии и прокурори са ходили в частния клуб на Мартин Божанов Нотариуса, но това не е престъпление. Не можело да се докаже, че дадените магистрати са вземали подкупи. Това каза говорителят на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев на извънреден брифинг.

"По делото има конкретни имена, които са споменати и са обект на разследване, но за да се внесе обвинение за подкупи и търговия с влияние трябват преки доказателства или верига от косвени, които да доказват това. Има споменаване на клуба от бившата му съпруга. Но ние не работим по посещенията. Посещения в клуба не означава, че магистрати са извършили престъпления", каза Кръстев.

Реклама

"Клубът е затворен. Търсим свидетели, ще намерилм начини, по който да установим дали магистратите са имали карти, влизали ли са или не. За този клуб стана известно то Антикорупционния фонд. Не бяхме работили в тази насока", каза ръководителят на градската прокуратура Илияна Кирилова. Иначе по делото се работи за контактите на Божанов със съдии и прокурори.

"Ако такова обвинение се повдигне и се вкара в съда, ще сме на позицията "Една жена казала".Не гледаме само магистратите. Излизат много случаи на пострадали хора от имотни измами", каза Кирилова.

Всъщност информация за частния клуб на Мартин Нотариуса е била още в справката на ГДБОП от края на 2022 г. 

Припомняме, че Нотариуса бе застрелян на 31.01 в затворен жилищен комплекс в кв. "Бояна". Божанов бе покусен от един куршум в главата. Според специалисти убийството е поръчково и професионално.

Четете още

Нищят кои магистрати е държал в джоба си Нотариуса

Нищят кои магистрати е държал в джоба си Нотариуса

Жената на гръмнатия Мартин Нотариуса през сълзи: Баща ми умря пред очите ми!

Жената на гръмнатия Мартин Нотариуса през сълзи: Баща ми умря пред очите ми!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама