Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17139576 www.bgdnes.bg

Обжалваха присъдата за убийството на граничаря Петър Бъчваров

Обжалваха доживотната присъдата на Енгин Ергуван за убийството на 32-годишния български граничен полицай Петър Бъчваров. Това съобщи  бащата на жертвата Димитър Бъчваров.

Решението е обжалвано от служебните защитници на братята Енгин и Мустафа Ергуван. На 6 февруари Енгин получи доживотна присъда за убийството на Петър Бъчваров, 12 години за опита за убийство на военнослужещия Рашко Рашков и 6 месеца за нанесените вреди върху имущество на МВР. Брат му Мустафа, който е бил заедно с него, получи условна присъда.

Реклама

Решението подлежеше на обжалване в 7-дневен срок, което е направено, предава БНТ. Оттук нататък по-горната инстанция на турския съд ще трябва да се произнесе дали има процесуални нарушения.

32-годишният служител на МВР бе застрелян с един куршум в главата точно до браздата на българо-турската граница около 20,40 ч на 7 ноември 2022 г., докато изпълнява служебните си задължения. Заедно с колегата си откриват пробив в оградата на границата. Двамата слизат от автомобила, с който са се придвижвали, и в този момент от турска територия по тях е открита стрелба. Граничният полицай е убит още с първия изстрел в главата, а военнослужещият успява да се прикрие зад колата и отвръща на огъня. После стрелците избягали. За убийството бяха обвинени братята Енгин и Мустафа Ергуван.

Четете още

Доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

Доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

Граничарят Петър Бъчваров
застрелян със сачми за едър дивеч
Граничарят Петър Бъчваров
застрелян със сачми за едър дивеч

Граничарят Петър Бъчваров застрелян със сачми за едър дивеч

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама