Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17225099 www.bgdnes.bg

Ето коя е битата от Христо Шопов, спорът бил заради куче

Христо Шопов е пребил чужденка. Както е известно, актьорът бе арестуван, след като бил и заплашил с оръжие дама.

Случката се разиграва в кв. "Малинова долина" и е заради... кучета.

Това разкри потърпевшата  Патриша Тийвс от Люксембург. От от няколко години живее със семейството си в съседство на 60-годишния актьор.

Реклама

Напрежението между двете семейства започнало преди около 2 години след спор за кучета. До скандала снощи се е стигнало, след като по-рано вечерта 36-годишната Патриша паркира колата си пред гаража. Съпругата на Христо Шопов - Мариана Станишева, обаче оставя своя автомобил така, че съседката й да не може да излезе. Чужденката, която трябвало да отиде на вечеря в заведение, вика такси, но преди да тръгне, вдига едната чистачка на колата на Станишева.

Няколко часа по-късно, когато Патриша Тийвс се връща в дома си, открива, че една от чистачките на нейната кола е счупена. Тогава 36-годишната жена отива до дома на Христо Шопов и Мариана Станишева, за да поиска обяснение.

"Нейният съпруг, с когото не съм говорила преди, дойде с пистолет и го насочи на 5 см от лицето ми и ми каза, че ще ме застреля. Аз записах това и те (Христо Шопов и Мариана Станишева - бел.ред) се ядосаха. Искаха да ми вземат телефона. Дойдоха навън и ме нападнаха, за да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари с юмрук в лицето", разказа пред БНТ Патриша Тийвс.

По думите й това е първият случай, в който се е наложило да повика полиция, въпреки дългото неразбирателство. Според Тийвс причината за междусъседската вражда е това, че тя е чужденка.

Заместник-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев обясни, че сигналът е подаден в полицията около 1 часа след полунощ.

"В Седмо РПУ е постъпил сигнал от 36-годишна гражданка за това, че е бил нанесен побой и ѝ е отправена заплаха за живота и здравето с огнестрелно оръжие. Изпратен е екип, който установява, че е възникнал междусъседски спор между гражданка на Люксембург и 60-годишния българин. На място е установено, че въпросният гражданин притежава 3 броя огнестрелни оръжия. Същите са предадени доброволно от него и същият към настоящия момент е задържан в поделение на МВР. На госпожата е извършен преглед в център за спешна медицинска помощ и е установено, че същата има охлузвания по ръката и хематом на долната устна. Образувано е досъдебно производство", добави главен комисар Кангалджиев.

Четете още

Наум Шопов избяга от БиТиВи след ареста на баща му

Наум Шопов избяга от БиТиВи след ареста на баща му

ИЗВЪНРЕДНО! Задържаха актьора Христо Шопов, заплашил жена с оръжие

ИЗВЪНРЕДНО! Задържаха актьора Христо Шопов, заплашил жена с оръжие

Реклама
Реклама
Реклама