Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17317662 www.bgdnes.bg

9 години и 4 месеца решетки за каналджията Найден Луканов, убил полицая Кирил Петков при катастрофа след гонка

9 години и 4 месеца ще лежи в затвора Найден Луканов, който уби полицай при катастрофа след напрегната гонка с мигранти. Бандитът блъсна патрулката, в която бе униформеният Кирил Петков на 22 ноември 2022 година. Това реши днес Софийският градски съд.

Всичко започва около 6,30 ч във сутринта. Бус рено, натоварен с 12 мигранти от Сирия, се движел по магистрала "Тракия" към София. На тунела "Траянови врата" го видял патрул на МВР и му подал сигнал да спре. Вместо това шофьорът - многократно осъжданият Найден Николов Луканов, натиснал газта. По неофициална информация е карал с около 160 км/ч. Затова в района на Ихтиман втора патрулка започнала да гони буса.

Реклама

Преследването продължило до самия вход на София, където Луканов опитал да завие към Казичене. Часът бил 6,50.

Вероятно с много висока скорост излиза от магистралата с намерението да се качи по Околовръстния път. Точно на изхода от локалното платно удря полицейския бус, който е на място, обясни зам. градският прокурор на София Иво Илиев.

Колата на МВР не е опитвала да препречи пътя на мигрантите, тя е чакала да се включи в преследването. При самата катастрофа не е имало спирачен път, възможно е Луканов да е поднесъл, защото пътят бил мокър. Автомобилът му ударил буса, в който на шофьорското място бил 51-годишният Кирил Петков. Тежко пострадалият полицай бил закаран в болница "Св. Анна" от екип на Спешна помощ, който бил на мястото минути след инцидента. След месец в болница, Петков почина.

Разследването показа, че по време на инцидента Луканов е трябвало да е в затвора по присъда за кражба на суджуци.

Четете още

(ОБЗОР) Доживот за касапина Рагевски от Бургас

(ОБЗОР) Доживот за касапина Рагевски от Бургас

Убийците на Къро се измъкват

Убийците на Къро се измъкват

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама