Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18041940 www.bgdnes.bg

До 15 г. затвор за душманина на Ферарио Спасов

Внасят обвинителния акт срещу Начо Панталеев до месец

Разследването приключи, случаят бе преквалифициран като "особено тежък"

Обвинителният акт срещу джигита, погубил футболната легенда Ферарио Спасов, ще бъде внесен до месец. Това разбра "България Днес" от свои източници в Окръжната прокуратура в Ловеч, под чийто надзор се нищи случаят.

"Разследването срещу Начо Панталеев за катастрофата, в която загина Ферарио Спасов, приключи окончателно. Материалите по производството са представени в Окръжната прокуратура в Ловеч във вторник. Сега предстои да бъде изготвен и обвинителният акт срещу Панталеев. Това ще се случи в рамките на месец. Когато държавното обвинение е готово, обвинителният акт ще бъде внесен в Окръжния съд във Велико Търново, където ще се гледа процесът", поясняват източниците на "България Днес".

Реклама

Срещу Панталеев се води и данъчна проверка, но докъде е стигнала тя и дали е приключила, не е ясно на този етап. Това предстои да се разбере скоро.

"Проверките срещу Панталеев, които се водят от данъчните и от Икономическа полиция, са за имуществото, приходите и разходите му. Тези разследвания са напълно отделни и не са съотносими с разследването за катастрофата. Дори и да бъдат открити нарушения на Панталеев от такъв характер, това няма да повлияе върху делото за катастрофата. Ако бъдат открити някакви нередности, Начо Панталеев ще бъде подведен под отговорност", споделят източниците ни. Дали ще бъдат открити укрити данъци, или средства, които Панталеев няма как да обясни, ще стане ясно в близко бъдеще.

Преди около месец стана готова така чаканата петорна автотехническа експертиза на автомобила на Начо Пантелеев. Петимата вещи лица, които са направили всякакви изследвания и тестове на возилото, са категорични, че джигитът е карал със 165 км/ч, което е 75 км над допустимата скорост в участъка, в който стана трагичният инцидент. Тази експертиза е и козът на прокуратурата и на базата на нея първоначалното обвинение на причинилия смъртта на известния треньор беше преквалифицирано като особено тежко, което заплашва Панталеев с до 15 години решетки.

Този ход на прокуратурата изненада защитата на Начо Пантелеев. "Има неща, които са нови за нас, най-вече квалификацията за особено тежък случай", заяви адвокатът на Начо Пантелеев Венцислав Фоти.

Прокуратурата все още не разкрива какво друго има като доказателства, които утежняват обстоятелствата около катастрофата. Едно е ясно - Начо Пантелеев не кара бързо за първи път, видно от видеата, които той споделя често в социалните мрежи преди трагичния инцидент.

Припомняме, че на 11 ноември, събота, Ферарио Спасов загина на място, след като Начо Панталеев отнесе колата му в катастрофа на пътя Велико Търново - Ловеч. В трагичния за треньора ден 24-годишният джигит помете с мощния си мерцедес колата на Ферарио близо до село Шереметя. Настилката е мокра след дъжда, а автомобилът на треньора е бил последен в бавно движеща се колона. Начо Панталеев хвърчи с доказаните вече 165 км/ч и удря отзад колата на Спасов, който загива от камшичен удар - счупва се вратът му. Отнелият живота на Феро - Начо, се размина с най-леката мярка за неотклонение "подписка", а прокурорът, пуснал джигита, бе за известно време под прицела на Софийската градска прокуратура, но така и не стана ясно има ли нарушения. Проверката бе за това дали има подобни съмнителни решения в последните 3 години и тя бе наредена от и.д. главен прокурор Борислав Сарафов, но резултати от проверката и досега не се оповестени.

Реклама

В момента Начо е освободен с най-леката мярка за неотклонение "подписка". Лясковчанинът не може да напуска страната и му е отнета шофьорската книжка. Срещу него има повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, което най-вероятно ще бъде променено заради високата скорост, с която е бръмчал при сблъсъка, а именно 165 км/ч.

Близките на трагично загиналия Ферарио Спасов и адвокатът, който ги представлява, вече са се запознали с материалите по делото. Адвокат Венцислав Фоти, който брани интересите на Пантелеев, също е запознат. По неофициална информация двете страни нямат допълнителни искания за изясняване на факти или назначаване на допълнителни експертизи

Сега наблюдаващият прокурор се запознава с крайните резултати от разследването и на базата на данни в докладите и на резултатите от изготвени експертизи ще внесе обвинителния акт срещу Панталеев.

 Присъда за марихуана

Пантелеев беше осъден от Районния съд в Горна Оряховица на глоба от 1000 лева за притежанието на 9,5 грама марихуана. Присъдата е от февруари месец тази година.

Случаят с марихуаната е от 7 декември 2022 година. Тогава в дома на обвиняемия за смъртта на Ферарио Спасов в Лясковец са открити 9,5 грама от леката дрога. Пантелеев сам показва на полицаите къде крие канабиса, който твърди, че е за лично ползване.

Начо Пантелеев остава с чисто съдебно минало и тази присъда няма да повлияе на висящото все още дело за катастрофата с футболния треньор Ферарио Спасов. Това поясни адвокатът на обвиняемия Венцислав Фоти.

Четете още

Дъщерите на Ферарио Спасов в изповед: Благодарим ти, че беше най-добрият баща и дядо!

Дъщерите на Ферарио Спасов в изповед: Благодарим ти, че беше най-добрият баща и дядо!

Със 165 км/ч е хвърчал Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов

Със 165 км/ч е хвърчал Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов

Ключовата експертиза бави разследването за смъртта на Ферарио Спасов

Ключовата експертиза бави разследването за смъртта на Ферарио Спасов

Данъчните погнаха убиеца на Ферарио Спасов

Данъчните погнаха убиеца на Ферарио Спасов

Реклама
Реклама
Реклама