Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18087579 www.bgdnes.bg

ОБЗОР! Диона пред полицаите, които я хващат надрусана с кокаин зад волана: В нашия бранш е нормално да се стимулираме!

На делото днес бяха разпитани и вещите лица, които са изследвали кръвните проби на певицата

В нашия бранш е нормално да се стимулираме със субстанции като кокаин! Това казва Диона пред полицаите, които я хващат надрусана зад волана. Това стана ясно на днешното заседание по делото в Софийския районен съд.

Реклама

Пред Темида беше разпитан единият от полицаите - Пламен Чолаков, и двете вещи лица, които са изследвали кръвните проби на певицата.

Диона не се яви, защото на такива дела подсъдимият не е длъжен да присъства. Те бе представена от двамата й адвокати.

"Аз и колегата ми Драган Зарев спряхме Диона пред сградата на БФС. Беше около 4 сутринта. Обикновено по това време на денонощието хората, които шофират, са уморени, а тя не беше. Дори беше превъзбудена, което си личеше от поведението й - говора й, жестовете й", разказва ченгето от Пътна полиция Пламен Чолаков пред районните магистрати.
"Направихме й проба за алкохол, която беше отрицателна. После направихме тест за наркотици, който даде положителна проба за кокаин. Тогава съставихме протокол за кръвни изследвания във ВМА. Диона беше съгласна да даде кръвна проба, защото каза "искам да се убедя в показанията на апарата". Закарахме я във ВМА, не сме я оставяли сама дори и за миг. Даде кръвна проба и урина. Тогава започна да си признава, че е употребявала кокаин. Сроковете започнаха да намаляват. В началото казваше, че е взела кокаин преди седмици, после каза, че е взела кокаин преди 2-3 дни. Оправда се с това, че в нейния бранш е нормално да използват стимуланти като кокаин." Това разказа Чолаков пред районните съдии.
В показанията му обаче се оказа, че има леко разминаване.

В първоначалните си свидетелства пътният полицай твърди, че Диона е била спокойна, когато са я спрели. А днес в съдебната зала Чолаков каза, че е била видимо превъзбудена. В крайна сметка съдът му даде възможност да подкрепи едно от двете си твърдения, тъй като са противоположни. Тогава полицай Чолаков каза, че състоянието й е било променливо от спокойно към превъзбудено и обратното. След като е дала проби във ВМА, по думите на полицай Чолаков Диона е изглеждала доста замислена.

Освен тези признания, които е направила красавицата пред ченгетата в деня на ареста й, експертизите на кръвта и на урината й също я закопават. 

"Кокаин сам по себе си не е установен в кръвните проби и в урината на Диона. Открити са следи от метаболитните качества на кокаин, каквито само той има. Наличието на тези метаболити доказва абсолютно категорично, че Диона е приела кокаин в някакъв момент. Освен следи от кокаин в кръвта и в урината на Диона са открити и ибупрофен, парацетамол и тетрахидроканабинол, тоест марихуана", категорично бе вещото лице Васил Атанасов, който е изследвал пробите от кръв и от урина на певицата.

Реклама

Адвокат Милена Калчева, която е единият защитник на чалга дивата, поиска да бъде направена повторна експертиза на кръвта и на урината на Диона. Съдът не намери никакви предпоставки за изготвянето на повторно изследване, защото прие вече направените експертизи за достоверни и ще ги вземе под внимание, когато решава съдбата на Диона. 

Денислава Сашова, по-известна като Диона, е погната за управляване на моторно превозно средство след употреба на кокаин. Въпреки че Диона отричаше упорито, че е седнала зад волана под влиянието на наркотици, кръвната проба и показанията на полицая Чолаков я заковават.

Припомняме, че Диона бе спряна на 24 януари в 4 часа сутринта, докато бръмчи с луксозния си джип "Порше Кайен" на столичния булевард "България". След като тестът за дрога излиза положителен, я водят във ВМА, за да даде проби, а след това осъмва в килия в Шесто районно управление в столицата. На следващия ден, след излежани близо 24 часа зад решетките, съдът освободи певицата под гаранция от 5 хилядарки.

Делото е насрочено за 9 юли, когато е призован да свидетелства и другият полицай Драган Златев, който е участвал в ареста на Диона. Ще бъде разпитано и още едно вещо лице, което е направило оценителна експертиза на автомобила, с който Диона бръмчеше надрусана. Очаква се даденият експерт вече да е изготвил оценката на тузарското возило и така ще стане ясно каква сума ще трябва да плати красивата певица.

Возилото, с което бе заловена Диона, е на лизинг и по новия закон чалгаджийката трябва да плати стойността му. Ако колата беше нейна, тя щеше да бъде отнета в полза на държавата. Това е в случай че Диона бъде призната за виновна.

Очаква се следващото заседание да е и последното, ако не бъдат отправени нови искания от адвокатите на Диона или от държавното обвинение.

Ако Диона бъде призната за виновна, я грозят от 1 до 3 години решетки, глоба, отнемане на шофьорската книжка за няколко години.

Четете още

Защитникът на Диона: Искат повторна експертиза на кръвта й!

Защитникът на Диона: Искат повторна експертиза на кръвта й!

(ОБНОВЕНА + СНИМКИ) Делото ЗАПОЧНА с изненада: Чалгаджийката Диона не призна вина за кокаина!

(ОБНОВЕНА + СНИМКИ) Делото ЗАПОЧНА с изненада: Чалгаджийката Диона не призна вина за кокаина!

Реклама
Реклама
Реклама