Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18259021 www.bgdnes.bg

"България Днес" единствен "хвана" Брендо

"България Днес" на няколко пъти "залови" Евелин Банев-Брендо в различни ситуации и емоции. Освен в съда, където често се озоваваше, Брендо бе заснет от фотографите на "България Днес" да се подвизава из София въпреки твърденията, че по това време той не е в страната. В един от тези случаи соченият за "кокаинов крал" беше заснет как тегли пари от банкомат.

Реклама

Свързват го с редица красиви жени

Дори не го познавам, категорична е актрисата Елена Петрова

Името на подземният бос Евелин Банев-Брендо се свързва с едни от най-емблематичните и желани родни красавици. За негови връзки с различни красавици са излизали редица публикации, макар никога да не е имало категорични доказателства коя от тях колко реално е близка с "кокаиновия крал".

Най-известната афера на Банев е с манекенката на бельо Снежина Вълкова. Двамата бяха заснети как са се награбили, като снимката не оставя съмнения за отношенията им.

"Снежина Вълкова се хвалеше, че вечер хващали самолета за Гърция, отивали в стая, пълна с рози на Санторини, а на сутринта се прибирали в България. Нямаше сила, която да го откаже, ако си набройка красавица", разказва приятелка на Снежина. Бурната афера на "кокаиновия крал" и манекенката на бельо обаче бързо приключва след появата на фаталната снимка.

Публикации в медиите от 2012 г. свързват името на Евелин Банев и с друга красавица - актрисата Елена Петрова.

"Боже мой, това са пълни глупости. Изобщо не познавам този човек. Казвате, че докато сме снимали "Стъклен дом" в неговия хотел, сме се запознали? Абсурдно е това. Ние имахме толкова много локации на хотели, в които снимахме, че изобщо не знам кой точно е бил неговият". Това каза красивата Елена Петрова пред "България Днес" за познанството си с Брендо.

За певицата Белослава също има публикации, че е била в близки отношения с човека от ъндърграунда. Твърди се, че двамата се запознават преди повече от шест години, когато Брендо изкупува земята на бащата на Белослава - д-р Борислав Стоянов-Доктора в Лозенец. Самата Белослава нито потвърди, нито отрече пред вестника, че познава Банев. "Моля ви, звъннете ми по-късно, че в момента съм на запис и не мога да ви отговоря на въпроса", каза певицата.

Реклама

Друга красавица - Виктория Радина - момичето с порнопсевдонима Никита също се радвало на няколко любовни нощи в обятията на Евелин Банев-Брендо, пак твърдят различни сайтове. Дали това е така обаче, остава загадка.

Появяват се публикации и за съученичката на Евелин Банев-Брендо от родната гимназия в Тополовград - фолкпевицата Таня Боева. Тя отрича подобно нещо и е категорична, че това, че и двамата имат общи роднини в Тополовград, не значи, че му е била любовница, и твърденията са безпочвени.

Голямата любов на Евелин Банев-Брендо обаче остава съпругата му Моника Добринова, с която е разведен от 2005 г. насам. Запознати твърдят, че раздялата им е само по документи, а двамата все още делят обща постеля. Имат две дъщери - Александра Банева и Лара Банева. Именно след изневярата с манекенката Снежина Вълкова Брендо си платил скъпо и прескъпо на Моника за интимната афера. Щерката на собственика на модна къща "Бициани" Александър Добринов получила от съпруга си като изкупление на греха преди години яхта, ситуирана на пристанището в Созопол. 15-метровото чудовище се водило на името на съдружника на Брендо - Георги Семерджиев-Шопа, но се казвала "Моника". По-късно лодката отплава за гръцкия остров Самотраки, където Брендо и съпругата му се твърди, че и днес имат хотел. "Моника е доста ревнива и често налага глоби на мъжа си. Нищо че са разведени, те все още се обичат", твърди близка на русокосата Брендова съпруга.

Другата любима жена в живота на Брендо е майка му, вече покойница - Добринка. Скромната и трудолюбива бивша преподавателка от помощното училище в Тополовград отглежда сина си сама, след като се развежда с баща му, когато Брендо е на пет години.

Жена му дописва профила му в Уикипедия

Профилът на Евелин Банев-Брендо в интернет енциклопедията Уикипедия все още съществува и дори продължава да се допълва с пресни данни от живота му, установи "България Днес". Това според наши източници правела екссъпругата на Брендо - Моника Добринова. В профила си Брендо е описан като "самосъздал се български бизнесмен и предприемач", натрупал първоначалния си капитал чрез редица успешни операции на международните фондови пазари по време на бума на информационните технологии от 2000 г. Посочва се също, че в края на спортната си кариера Банев е получил бакалавърска степен в Украинския икономически институт. В профила му подробно се описва съдебната одисея на Брендо. В нея е отбелязана най-вече представената защитна позиция на адвокатката на Евелин Банев - Ина Лулчева. Според нея Банев е осъден по показания на други обвиняеми, без други доказателства.

Моника го замества и в бизнеса

Съпругата на Евелин Банев-Брендо - Моника Добринова, преди пандемията се договори за внос на едно от най-скъпарските шампанизирани вина - лично със собственика на фирмата Кловис Тетанже, научи "България Днес". Заверата станала, когато Моника и още 20 популярни българки получили лична покана за вечеря от експортния мениджър и наследник на фамилията за френско шампанско.

Написа две книги

Първата е за живота му, втората за другите около него

Евелин Банев-Брендо е автор на две книги. В първата си творба - "Съзирам душата на България", новоизлюпеният писател прави философски анализ на живота си през призмата на измислен герой, който много напомня на самия Банев. Сюжетът се върти около осъден за трафик на наркотици, който преосмисля живота си, след като излиза от затвора. Всяка от 31-те глави бе пълна с будистки мантри и препратки към различни духовни учения.

"Всичко това се случило на Макс, след като израснал в бедност, но внезапно забогатял и на младини започнал да води разгулен живот. Избрал да остане в родната си България, за да се слее с космическата хармония, въпреки че познавал прекрасно Хималаите, Чили и Перу. Впоследствие този му избор го превръща в жертва на системата", пише Брендо.

Покрай духовните си прозрения, близки до учението на Петър Дънов, в романа си Банев загатва и за далеч по-интересните детайли от живота си. Очакваната от всички конкретика обаче липсва.

Във втората книга на Банев не присъстват разкритията за хората около него, с каквато реклама тръгна произведението. Криминалисти смятаха, че то ще разкрие прелюбопитни подробности от пътя на тръгналия от Тополовград борец, превърнал се в ключов играч на контрабандните канали на покойния Иван Тодоров-Доктора и една от водещите европейски фигури в трафика на кокаин, за какъвто го обявиха италианските власти. Кариера, която няма как да се реализира без дейното участие на ключови фигури от службите.

Втората книга на Брендо бе наречена от него "Любовта към живота" и излизането й става след оправдателната му присъда в Италия. Тогава Касационният съд в Рим анулира 20-годишната присъда на Евелин Банев по аферата "Кокаинови крале" заради липса на преки доказателства, които да го уличават.

В мотивите на съда леко завоалирано бе посочено, че Брендо е станал жертва на информация от родни власти, които в желанието си да го уличат са преекспонирали нещата.

Четете още

Кокаиновия крал Брендо влиза в затвора за 6 години

Кокаиновия крал Брендо влиза в затвора за 6 години

Преди кауша: Брендо е в болницата към МВР!

Преди кауша: Брендо е в болницата към МВР!

Кой е Брендо - Kокаиновия крал с три присъди от България, Италия и Румъния?

Кой е Брендо - Kокаиновия крал с три присъди от България, Италия и Румъния?

Евелин Банев-Брендо се предаде!

Евелин Банев-Брендо се предаде!

Реклама
Реклама
Реклама