Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18311413 www.bgdnes.bg

Адвокат Грета Ганевa: Нико Тупарев е обвинен с аматьорска писанка

Според юриста няма как продуцентът да е извършил тези престъпления, защото по това време не е бил управител

Адвокат Грета Ганева, която е запозната със случая, защото е адвокатът на Тупарев по търговските казуси, твърди, че обвинението срещу клиента й е аматьорска писанка и нещата не са точно такива. Това каза адвокат Ганева пред "България днес".

Реклама

Според юриста прокурорът, който е погнал Тупарев, не си е свършил работата, ама изобщо.

"Запозната съм със случая и съм упълномощена от Тупарев по търговските дела. За това си позволявам да говоря за нещата така, както ги познавам, въз основа на документите, с които съм се запознала и съм се снабдила. Касае се за търговски спор, който доведе до този обвинителен акт, който е изготвен от прокурор Димитър Франтишек Петров. Това е героят от сагата "Осемте джуджета". Той дори не си е направил труда чрез справка в Търговския регистър да установи, че управител по това време, в което прокуратурата твърди, че Нико е извършил това длъжностно престъпление, е бил другият съдружник, както и че единствен управителят е разполагал с представителни пълномощия да извършва банкови нареждания. Това означава, че Нико няма как да си е наредил сумата по какъвто и да е било начин", категорична е адвокат Грета Ганева.

По думите на адвокат Ганева става ясно, че управителят на дадената фирма през времето за което се твърди, че са направени схемите, е бил вече бивш съдружник на Нико. Бившият съдружник е представил в Търговския регистър документи със съмнително съдържание и автентичност.

"В момента тези документи се оспорват в съда и е сезирана прокуратурата. Тези документи гласят, че този съдружник е станал уж едноличен собственик на капитала, а за да замаже положението, после е опитал да направи съдружник съпругата си чрез нейно дружество. Именно този съдружник се оказва и сигналоподателят в случая", твърди адвокат Ганева.

"Не можеш да вкараш човек в ареста заради подобна аматьорска писанка освен ако целта не е друга", казва остро адвокатът, който брани търговските интереси на Тупарев пред Темида.
Дали адвокат Ганева е права, предстои да разберем по време на мегаделото, което най-вероятно ще се тутка години наред. От Софийската градска прокуратура казаха пред "България Днес", че все още не могат да коментират случая.

Припомняме, че Тупарев е погнат за длъжностно присвояване на над 1,4 милиона лева. Това представлява особено тежък случай, а наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години. Показва проверка на "България днес" в Наказателния кодекс.

Темида може да наложи и конфискация на цялото или на част от имуществото на Тупарев, ако той бъде признат за виновен. Очаква се да име временни запори, докато се стигне до истината.

Продуцентът бе освободен след по-малко от 24 часа в килията, защото Софийският градски съд сметна, че няма доказателства за извършено престъпление, както твърди прокурор Димитър Франтишек Петров.

Четете още

Нико Тупарев на тайна молитва с Ивайла Бакалова

Нико Тупарев на тайна молитва с Ивайла Бакалова

Всички от "измамените" стоят зад Нико Тупарев

Всички от "измамените" стоят зад Нико Тупарев

Нико Тупарев ПРОГОВОРИ: Искат да ми вземат фирмите и имуществото, обслужват престъпни схеми

Нико Тупарев ПРОГОВОРИ: Искат да ми вземат фирмите и имуществото, обслужват престъпни схеми

Реклама
Реклама
Реклама