Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18398995 www.bgdnes.bg

Затвор за сириец, наръгал с нож мъж в главата

След кървавата свада се качва на капака на патрулка и крещи "Аллах Акбар"

Затвор за сириец, наръгал с нож мъж в главата и крещял "Аллах Акбар", докато е на капака на патрулка. Бежанецът ще търна наровете в пандиза 1 година и 8 месеца при "общ" режим, съобщават от Софийския районен съд.

На 02 април 2024 г. около 02,10 часа на ул. „Княз Борис I" в гр. София, бежанецът  нанася удар с нож в тила на жертвата си и му причинява лека телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански и ксенофобски подбуди на публично място, без обвиняемият да е предизвикан от пострадалия. Сириецът е обвинен и за това, че 25 минути по-късно е извършил хулигански действия, като е скочил на предния капак на полицейски автомобил, марка „Шкода", и е удрял с метален предмет и пластмасова пръчка по капака и стъклото на автомобила. Мигранта дори се е опитал да удари един от полицейските служители. По време на двете деяния обвиняемият е крещял „Аллах акбар".

Реклама

 В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда близо 2 месеца след акта на деянието.

Състав на Софийски районен съд призна сириеца за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода" за срок от 1 година и 8 месеца, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ" режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Четете още

Скотланд Ярд пред "България Днес": Още разследваме убийството на Георги Марков!

Скотланд Ярд пред "България Днес": Още разследваме убийството на Георги Марков!

Смърт в килията! Ето как умират зад решетките

Смърт в килията! Ето как умират зад решетките

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама