Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18429340 www.bgdnes.bg

10 години решетки за Бисер,гръмнал бившата си

В момента агресивният тип излежава друга присъда в Бобов дол

Подсъдимият вади оръжието на детска площадка в Благоевград и открива огън

10 години решетки получи Бисер Вехов, който се опита да убие бившата си приятелка и новия й мъж посред бял ден на детска площадка. Екшънът се разигра в Благоевград в края на миналата година. Тежката присъда е постановена от петчленен състав на Окръжния съд в Благоевград с председател Маргарита Коцева.

49-годишният Бисер Вехов от разложкото село Баня бе признат за виновен освен в опита за умишлено убийство на бившата си и мъжа й по начин, опасен за живота на мнозина, но и за незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Реклама

Бисер Вехов от няколко години има спорадични отношения с жената - събират се, разделят се и пак се събират. В крайна сметка тя го напуска завинаги. След последното й тръгване подсъдимият започва да търси всякакви възможности да я види отново. Така на 13 ноември 2023 г. пристига в Благоевград и в района на детските площадки в квартал "Еленово" случайно вижда бившата си изгора. Тя е с децата си и новия си мъж. Щастливото семейство седи на пейка и се радва на живота - смеят се, разговарят и се закачат. Когато вижда това, Бисер губи ума си. С бърза крачка тръгва директно към тях. На метри от бившата си и мъжа й вади боен пистолет от джоба си и го насочва срещу двамата. Без да мисли много, натиска спусъка. Бисер не успява да произведе изстрел, защото забравя да махне предпазителя на оръжието. Изплашени от случващото се, мишените на подивелия мъж, както и други родители и деца побягват. В следващия момент 49-годишният нападател премахва предпазителя на пистолета, прицелва се и стреля по тичащата жена. Уцелва я в областта на гръдния кош, в гърба. Пострадалата се присвива и някак продължава да тича. След няколко метра силите й свършват и пада в близост до жилищен блок. Тогава работещ наблизо служител на общинско предприятие чува викове и се затичва да види какво става. Вижда жената, потънала в кръв, на земята. Обажда се на спешния телефон 112.

Междувременно откачилият Бисер решава, че не е приключил с отмъщението си. Вижда мъжа на бившата си изгора и стреля по него, но не го уцелва. Отново се опитва, натиска спусъка, но нищо не става. Тогава Бисер забелязва, че пълнителят е изпаднал. Това дава време на мъжът да избяга, а Бисер съвсем спокойно се отдалечава от местопроизшествието. Стига до жп спирка в квартал "Струмско" с намерение да отпътува с влак, но е арестуван, преди да се качи.

По време на делото са изготвени множество експертизи, разпитани са свидетели на кървавия екшън. Всичките показания на очевидците, както и направените изследвания закопават Бисер Вехов. В момента агресивният тип е приведен в затвора в Бобов дол, защото има и предишни присъди. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в София.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама