Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18537755 www.bgdnes.bg

Душманинът на нарязаната Дебора излезе от килията

Душманинът на нарязаната Дебора излезе от килията. Това стана ясно на днешното заседание в Районния съд в Пловдив.

Магистратите от Града под тепетата измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката – „задържане под стража", с по-лека - домашен арест.

Реклама

Аргументите в подкрепа на определението на съда са свързани с това, че е изминал значителен период от време, в което на Георгиев е била наложена най-тежката мярка. Като допълнителна мярка за процесуална принуда, на подсъдимия беше забранено да напуска пределите на страната.

„Съдът се съобрази с нашите аргументи и измени мярката за неотклонение на Георгиев. Те бяха основно в посока изтеклия значителен период от време - повече от година, както и извършените множество процесуално-следствени действия и липсата на каквато и да било опасност от укриване или извършване на друго престъпление. За момента решението ни удовлетворява", коментира адв. Валентин Димитров, защитник на подсъдимия.

Особено важна е съдебномедицинската експертиза. Много е интересно заключението. Искаме да го чуем и да видим как експертите ще го защитят. Говорим за черепно-мозъчната травма, която се появи месец и половина по-късно. Това коментира Петко Кънев, защитник на 26-годишния Георги Георгиев по делото "Дебора". Георги е подсъдим за насилието с макетно ножче над 18-годишното момиче преди година. Случаят става известен като "400 шева".

Според адвокатите по време на 5-часовия разпит на пострадалата в предишното заседание е имало много неточности и разминавания. Затова се очаква с изслушването на експертизите неяснотите да бъдат уточнени. Очаква се това да стане през септември. Вчера в съдебната зала в Пловдив са разпитани двама свидетели, единият от които е майката на момичето. Процедурата е проведена при закрити врата. 

Припомняме, че Георгиев е погнат за нанасянето на 18 прорезни рани по тялото на Дебора. Това наложи да й бъдат направени 400 шева. Дебора имаше счупен нос и черепно-мозъчна травма. 

Решението не е окончателно и подлежи на протест пред Окръжния съд  в Пловдив.

Четете още

Нарязаната Дебора каза има ли си гадже

Нарязаната Дебора каза има ли си гадже

Съдът ШОКИРА нарязата Дебора: Арестът на Георги Георгиев е незаконен!

Съдът ШОКИРА нарязата Дебора: Арестът на Георги Георгиев е незаконен!

Реклама
Реклама
Реклама