Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18586589 www.bgdnes.bg

Баща на апаратно дишане, пребит е от сина

След пиянска свада младежът счупва няколко ребра на родителя си, причинява тежка травма на дробовете

Баща е на апаратно дишане след зверски побой, нанесен му от собствения му син в горнооряховското село Поликраище в събота по обяд. За ужасяващия случай съобщават от полицията във Велико Търново, под чийто надзор се разследва случаят.

Реклама

В събота около 13 часа съдействие от ченгетата търси жителка на горнооряховското с. Поликраище. Тя съобщава, че същата нощ нейният син е нанесъл брутален побой на баща си. Причината за насилието не е е установена към момента, но и двамата са били под въздействието на солидно количество алкохол.

Всичко започва в петъчната вечер, когато баща и син са сами в къщата, докато майката е в друго село при своята майка. След като се почерпват солидно, между бащата и сина избухва разгорещена свада, която за няколко минути прераства в саморазправа. Младежът напада татко си и започва да го налага с юмруци в главата. След като 50-годишният мъж пада на земята почти в несвяст, 27-годишният му син продължава с побоя. Нанася му жестоки удари с юмруци и ритници в главата и по цялото тяло. С такава ярост налага родителя си, че му счупва няколко ребра и му причинява тежка травма на белия дроб.

След тежкия побой синчето зарязва родителя си в безсъзнание и ляга да дремне. Чак когато се прибира майката на подивелия младеж, тя открива мъжа си. Жената заварва съпруга си да лежи на леглото в една от стаите.

Първоначално пребитият отказва да отиде на лекар, но състоянието му се влошава рязко и в крайна сметка съпругата му извиква Спешна помощ. Мъжът е откаран и настанен за лечение във великотърновската болница в тежко състояние. Синът е задържан за срок до 24 часа, а впоследствие и за 72 часа с прокурорско постановление. По време на разпита обвиняемият споделя пред ченгетата, че няма спомен да е пребил баща си и дори не можел да проумее как би могъл да причини такова нещо на баща си. Дори помагал да го качат в линейката.

Синът е известен на полицията и осъждан за шофиране след употреба на алкохол. По случая се води досъдебно производство.

Четете още

Мъж от Сърница преби майка си, вкараха го в ареста

Мъж от Сърница преби майка си, вкараха го в ареста

Охранители потрошиха от бой мъж в Пловдив, счупиха му зъбите

Охранители потрошиха от бой мъж в Пловдив, счупиха му зъбите

Реклама
Реклама
Реклама