Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18615735 www.bgdnes.bg

Бездарен бандит се прецаква на обир

Влиза с качулка и маска на лицето, вади пистолет, но не му се получава номерът

Некадърен бандит не успя да ограби офис в Пазарджик, въпреки че нахлу дегизиран и с пистолет. За бездарния опит за грабеж, който се разиграва в сряда по обяд, съобщава говорителят на местната полиция Мирослав Стоянов.

Реклама

Крадецът се облича целия в черно - с анцуг и суитчър. Мята качулката на главата си, слага си медицинска маска и влиза в офиса за парични преводи. Първоначално се прави на клиент, а когато идва подходящият момент за действие, нападателят вади пистолет и го насочва срещу 50-годишната служителка. Казва й веднага да му даде всичките пари от оборота, но бездарният крадец не знае, че е попаднал на изключително смела жена. Служителката запазва самообладание и отсича, че няма да му даде и стотинка. В това време, докато обирджията е в ступор от отказа й, тя успява да натисне паник-бутона. Крадецът се усеща, че има нещо гнило, и веднага побягва от офиса за парични преводи. Ченгетата засичат, че идва сигнал за тревога от офиса, и сформират няколко полицейски екипа, които се отправят към дадения адрес. Когато стигат, незабавно блокират близкия периметър около офиса, но първоначално няма и следа от нескопосания апаш. Екипите, които го издирват, са служители на сектор "Криминална полиция" и група "Териториална полиция". Не след дълго органите на реда успяват да хванат дирите на обирджията и установяват самоличността му. Оказва се, че това е 42-годишен жител на пазарджишкото село Ивайло.

Бандитът е задържан за срок от 24 часа в ареста на Районното управление в Пазарджик и се очаква прокуратурата да поиска да бъде задържан за 72 часа, а впоследствие и да бъде оставен за постоянно зад решетките.

По случая е образувано бързо производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Задържаният няма криминално досие и не е бил задържан по неофициална информация. Разследването продължава.

Четете още

ПРОПАДА разследването срещу инкасо обира

ПРОПАДА разследването срещу инкасо обира

Дървеници гризат ВИП затворници, вижте имената им

Дървеници гризат ВИП затворници, вижте имената им

Обраха брутално най-богатия самоковец - дървесния бос Васил Стоянов

Обраха брутално най-богатия самоковец - дървесния бос Васил Стоянов

Пребиха мъж и отвлякоха гаджето му

Пребиха мъж и отвлякоха гаджето му

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама