Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18624744 www.bgdnes.bg

Заради кокошки бизнесмен е погнат от европрокуратурата

Заради проект за ферма за кокошки носачки е погнат български бизнесмен от европрокуратурата. Срещу предприемача е повдигнато обвинение, че е използвал фалшива документация за получаване на средства от ЕС за изграждането на фермата си.

Подсъдимият е управител на фирма, получила еврофинансиране от Държавен фонд "Земеделие" за проект за развитие на ферма за производство на яйца на стойност 490 000 евро (958 459 лв.).

Реклама

За да получи авансово плащане на средствата, управителят представя банкова гаранция, която е отхвърлена от разплащателната агенция, тъй като не отговаря на изискванията.

Впоследствие фермерът е представил фалшива поправка към оригиналната банкова гаранция, за да изглежда, че са направени необходимите промени. Така подвел разплащателната агенция да му плати авансово половината от сумата - 245 хил. евро, разкриват от Европейската прокуратура.

Според разследването, работата, за която бенефициентът е получил средствата, никога не е била изпълнена. Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да получи присъда от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Четете още

Секси фермерка търси мъж

Секси фермерка търси мъж

МНОГО МИЛО! Ято кокошки щъкат из пловдивски квартал

МНОГО МИЛО! Ято кокошки щъкат из пловдивски квартал

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама