Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18626482 www.bgdnes.bg

Ужилени атакуват Ружа със запори

Замразяват авоари на 7 съучастници и 4 компании, свързани с OneCoin

По искане на инвеститори съдът в Лондон замразява придобити чрез врътки пентхаус и апартамент в града за близо 16 млн. паунда

Ужилени от Ружа Игнатова бизнесмени отвръщат на удара! По искане на 400 инвеститори Върховният съд в Лондон издава заповед за глобално блокиране на сделки и имущество, свързано с криптокралицата, съобщава Би Би Си.

Реклама

Едва седем години след изчезването й активи по цял свят на издирваната от ФБР и Интерпол измамница са замразени. Това става след подаването на групов иск на инвеститори в пирамидата OneCoin, които търсят обезщетение за загубите си.

Групата на преметнатите от Великобритания се оглавява от Дженифър Макадам. Тя и приятелите й губят десетки хиляди паунда в измамата OneCoin. Шотландката прави всичко възможно да убеди приближените си да вложат парите си в проекта на Игнатова и по-късно разбира, че всичко е измама.

Според груби изчисления инвеститорите от Обединеното кралство губят повече от 100 млн. паунда. Груповият иск остава отворен, за да може към него да се присъединят и други жертви на OneCoin. Само тези инвеститори, които се подпишат в иска, ще имат право да получат обезщетения, ако някой ден се възстановят парите.

Заповедта за замразяване на активи засяга не само Ружа Игнатова, но още седем от съучастниците й и четири компании. За всички тях криминалистите откриват данни, че са свързани с пирамидата.

Част от запорите са наложени на две компании от остров Гърнзи, за които се смята, че са били използвани от Игнатова за закупуване на пентхаус в Кенсингтън за 13,5 милиона паунда и апартамент за 1,9 милиона паунда в същата сграда. Още не е ясно как заповедта на лондонския съд за запорите ще се изпълнява в други страни, където Ружа или свързани с нея лица имат активи.

Ружа Игнатова, която е родена в България, но става германска гражданка, се издирва за организиране на огромна измама с криптовалутата за около 4,5 млрд. долара. За последно е забелязана да слиза от самолет в Атина през 2017 г. След разкриване на измамата Ружа се превръща в най-издирваната жена в света. Тя се нарежда в списъка с Топ 10 най-издирвани бандити от ФБР. За залавянето й е обявена награда от 5 млн. долара. Досега никой не успява да вземе парите, защото криптокралицата изчезва вдън земя.

Реклама

За Ружа се появи информация, че е убита на яхта в Йонийско море от известен български кримибос. До ден днешен мълвата нито е отречена, нито потвърдена. Представители от ъндърграунда коментират, че Ружа вероятно вече не е между живите, а предлагането на награда от страна на американските власти е за замазване на очите и изпиране на виновните за изчезването й.

По случая с криптопирамидата службите зад океана погват и брата на Ружа Константин Игнатов. Той е арестуван от ФБР на 6 март 2019 г. на летището в Лос Анджелис. След това се споразумява с прокуратурата за 34-месечна присъда, колкото е лежал в ареста, и така се озовава на свобода и се върна в България.

Четете още

Замразяват богатствата на Ружа

Замразяват богатствата на Ружа

Aгентът, разследвал Ружа Игнатова: Не виждам как е възможно да е жива

Aгентът, разследвал Ружа Игнатова: Не виждам как е възможно да е жива

ОБРАТ! Ружа Игнатова може да е жива, търсят я в Атина

ОБРАТ! Ружа Игнатова може да е жива, търсят я в Атина

Братът на Ружа Игнатова СЕ ИЗВИНИ и ПРЕДУПРЕДИ: Бягайте от пирамидните схеми като OneCoin

Братът на Ружа Игнатова СЕ ИЗВИНИ и ПРЕДУПРЕДИ: Бягайте от пирамидните схеми като OneCoin

Реклама
Реклама
Реклама