Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18844279 www.bgdnes.bg

Майка и син са сгащени за телефонна измама в Кюстендилско

Майка и син са спипани за телефонна измама, завлачили пенсионерка с няколко хилядарки и злато, съобщават от ОДМВР - Кюстендил.

В края на миналата седмица 81-годишна жена от с. Ябълково е получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се е представил за служител на МВР. Той й съобщил, че в Кюстендил и района има телефонни измамници, възможно е бабата да се превърне в тяхна жертва. Измамниците имат списък с потенциалните жертви, а полицейският служител има данни, че и тя е в списъка им. Уверил я, че ситуацията е под контрол и че няма да загуби парите, които ще им даде. Колко пари й е поискал не става ясно от съобщението на полицията в Кюстендил.

Реклама

След десетина минути последвало обаждане от друг мъжки глас, който й съобщил, че дъщеря й е в болница и спешно трябват пари, ако не може да ги събере, може и златни накити да даде.

Възрастната жена съобщила, че е вкъщи със снаха си и разговорът с "медицинския сътрудник" продължила снахата. Тя му предоставила номера на мобилния си телефон за улесняване на контакта. Уговорили се пакетът с парите и златните накити да бъдат оставени при паметника на гаровия площад в Кюстендил. Установили връзка и с представящия се за служител на МВР, той ги посъветвал пратката да бъде опакована във фолио, за да не я засекат с машинките, с които разполагат измамниците.

Пакетът бил оставен на указаното място при спазени всички указания и от далече приносителката видяла, че жена взема оставеното. Разбрала, че е измамена. Обадила се в полицията и последвали незабавни действия. Служителите установили, че жената и придружаващ я мъж са се качили на влака, който тръгва минути след вземането на пакета. Установен е контакт със служители на ОДМВР Перник и 68-годишната жена и 46-годишният й син са задържани, перничани са.

От тях са иззети парите и златните накити, иззети са и мобилните телефони, които са ползвали. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Кюстендил продължава под надзора на прокуратурата, изяснява се конкретната роля на задържаните лица при извършването на измамата.

Четете още

Наивна жена даде 13 бона на измамник, за да й уреди кредит

Наивна жена даде 13 бона на измамник, за да й уреди кредит

Почина пенсионерът, завлечен със 130 бона от братовчедки

Почина пенсионерът, завлечен със 130 бона от братовчедки

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама