Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18846673 www.bgdnes.bg

Задигнаха 50 бона от офиса на "Аполония", звездите остават без хонорари

Повече от 50 000 лева са били задигнати от офисите на фондацията, която организира Празниците на изкуствата „Аполония", научи "България Днес". Те се провеждаха през последните 2 седмици в Созопол и в тях взеха участие едни от най-изявените БГ творци.

Ударът е бил направен точно на националния празник - Съединението на България, на 6 септември. Незнайни засега злосторници са проникнали в офиса на фондацията в читалище „Отец Паисий 1896" в Стария град и са отмъкнали солидната сума. Това всъщност са били средствата за хонорарите на участниците, както и приходите от билети.

Реклама

Помещението, служещо за офис на фондацията, е охранявано през пръсти. На мястото не са монтирани камери за видеонаблюдение. Разбити са три врати, за да се стигне до чекмеджето с хилядарките. Според неофициални източници извършителят не е пипал особено професионално и е оставил следи.

В РУ Созопол кипи работа по разплитането на дръзката кражба. Разпитани са всички, свързани с фестивала - от сценичните работници до артистите, музикантите и певците.

Витаят подозрения, че в обира има пръст вътрешен човек, тъй като едва ли някой, несвързан с фондацията и празниците, е могъл да предположи, че в канцеларията на созополското читалище се държи толкова крупна сума.

В момента във фондацията тече и счетоводен одит. Твърде верояатно е да се установят и по-сериозни липси, защото през последните дни е имало голямо текучество на паричните потоци във Фондацията, твърдят хора, запознати с финансите на организацията.

„Не мога все още нищо да коментирам. Какво значение има дали тези пари са приходи от билети, или хонорари на изпълнителите? Знам някои неща, но не искам ги кажа. Нищо няма да чуете от мен! Имам надежда, че полицията ще си свърши работата", лаконична бе пред репортерите шефката на фондация "Аполония" Маргарита Димитрова.

Четете още

Албена Михова пътува за Аполония с минибус с колеги

Албена Михова пътува за Аполония с минибус с колеги

Големият кларинетист Иво Папазов: Оставиха ме без пенсия!

Големият кларинетист Иво Папазов: Оставиха ме без пенсия!

Реклама
Реклама
Реклама