Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18859911 www.bgdnes.bg

Окончателно: 17 години решетки за дъщеря, убила брутално майка си в София

17 години затвор получи жена, убила умишлено майка си в столицата през 2021 г. , съобщават от държавното обвинение. Върховният касационен съд е оставил в сила решението на предишните две инстанции. Решението е окончателно.

Осъдената е призната окончателно за виновна за извършеното от нея престъпление, като ѝ е наложено наказание 17 години „лишаване от свобода" при първоначален „строг режим" на изтърпяване.

Реклама

Разследването е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП. 

Младата жена е призната за виновна в това, че на 11.02.2021 г., в град София, ж.к. „Христо Смирненски", умишлено е умъртвила своята майка, като ѝ нанесла многобройни и силни удари с ръце и крака в тялото и главата, несъвместими с живота. Деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. СГС е наложил на подсъдимата наказание 17 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване.

Първоинстационната присъда е потвърдена от Софийски апелативен съд през март тази година, а сега е потвърдена и от ВКС.

Софийска градска прокуратура незабавно предприе действия за изпълнение на наложеното наказание, което към момента вече се изтърпява от осъдената, защото досега беше с мярка задържане под стража.

Четете още

Българинът заличава следите след брутално убийство в Лондон

Българинът заличава следите след брутално убийство в Лондон

Убиецът на жената в Шумен й прерязал гърлото и китките

Убиецът на жената в Шумен й прерязал гърлото и китките

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама