Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18909645 www.bgdnes.bg

БОГОХУЛСТВО! Затвор за мъж, задигнал портмоне от столичен храм

Година и пет месеца затвор за богохулник, задигнал портмоне на жена от храм "Св. Св. Кирил и Методий" в  София. Това съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

На 26 февруари миналата година около 14,30 часа в православния храм „Св. Св. Кирил и Методий" в гр. София, обвиняемият открадва портмоне със сребърно синджирче с висулка на стойност 25 лв. и парична сума в размер на 65 лв. от жена, която се моли. Обвиняемият се възползва че жертвата му е оставила портмонето си без надзор и го откраднал. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като богохулникът е лежал в пандиза в миналото.

Реклама

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи и са събрани достатъчно доказателства, че именно наглият крадец е автор на грозното деяние. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт срещу обвиняемия в съда.

Състав на Софийски районен съд призна рецидивиста за виновен по повдигнатото му обвинение и го закова с 1 година и 5 месеца решетки, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален "строг" режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Четете още

Крадците, обрали "Аполония", заличават следите си с пепел

Крадците, обрали "Аполония", заличават следите си с пепел

Трима вързали баба с кабел, за да й преровят сейфа

Трима вързали баба с кабел, за да й преровят сейфа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама