Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18935812 www.bgdnes.bg

Само 4 г. и половина затвор за добричлия, пребил до смърт приятелката си

4 години и половина затвор получи добричлия, пребил до смърт приятелката си. Окръжният съд в Добрич признава за виновен 29-годишния мъж по обвиненията за причинена смърт по непредпазливост след умишлено нанесена телесна повреда. Той ще трябва да плати кръвнина от 190 бона на трима роднини на жертвата.

В началото на 2019 година подсъдимият се запознал с жената, която била негова съседка, и през месец март заживели на семейни начала в дома му. Скоро след това близки на младата жена започнали да наблюдават промени в поведението й, забелязвали се и следи от физическо насилие. Тя отричала да има проблеми.
През лятото на 2020 г. жената видимо променила външния си вид - значително отслабнала, изглеждала дори немощна, носела винаги дрехи с дълъг ръкав. Често имала синини по тялото си, за които давала най-различни обяснения. Това силно тревожело нейните близки, които през юли 2020 г. подали сигнал в полицията. Пред униформените малтретираната казала, че обича мъжа, с когото съжителства, държи на него и отрекла да е жертва на насилие.
На 6 август 2020 г. към 23,30 ч е постъпил сигнал на тел. 112 от подсъдимия. Той съобщил, че приятелката му му не се събуждала, след като изпила няколко приспивателни. Медиците установили, че тя е починала.
От назначената съдебномедицинска експертиза станало ясно, че причина за смъртта е коремна травма, довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота, като в конкретния случай тази опасност довела до фатален изход. Същата експертиза установила и множество други травми по тялото на починалата, които са получени в различни периоди преди смъртта й от удари, нанасяни с ръце или с други предмети.
Обвиняемият дал различни обяснения как жената може да се е наранила, но тезите му били опровергани от заключенията на вещите лица. Разследващите установили категорично, че именно той нанаесъл фаталните удари.

Четете още

Пенсионер призна, че е водил 50 мъже да изнасилват жена му

Пенсионер призна, че е водил 50 мъже да изнасилват жена му

ТРАГЕДИЯ! Млада жена е открита убита

ТРАГЕДИЯ! Млада жена е открита убита

Условна за насилник, пребил брутално жена си във Варна

Условна за насилник, пребил брутално жена си във Варна

Перничанин помля жената пред бебето

Перничанин помля жената пред бебето

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама